Ankara Komorlar'da Gazetecilere Fetö'nün Hain Darbe Girişimi Anlatıldı

Komorlar'da Gazetecilere Fetö'nün Hain Darbe Girişimi Anlatıldı

14.07.2017 - 16:31 | Son Güncellenme:

.

Komorlarda Gazetecilere Fetönün Hain Darbe Girişimi Anlatıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Komorlar’da gazetecilere FETÖ’nün darbe girişimi anlatıldı.
Dünyanın birçok bölgesinde faaliyet gösteren TİKA, ofislerinin bulunduğu bölgelerdeki temsilcileri aracılığıyla 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıl dönümü sebebiyle FETÖ’nün nasıl bir yapı olduğuna yönelik bilgilendirme çalışması yapıyor. Bu kapsamda TİKA tarafından Komorlar Birliği’nde düzenlenen ve basın mensuplarının yoğun ilgi gösterdiği toplantıya, Türkiye’nin Fahri Konsolosu Ahmet Baz, Türkiye Mezunları Derneği Başkanı Samir Asad, diğer dernek üyeleri katıldı. 15 Temmuz darbe girişimi ve FETÖ’ye ilişkin Cumhurbaşkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz gecesi ve sonrasının anlatıldığı Fransızca kitapçıklar katılımcılara dağıtıldı.
Toplantıya katılan katılımcılara, hain darbe girişimi, halkımızın demokrasi mücadelesi ve TİKA’nın ülkemiz adına yurt dışında yürüttüğü faaliyetler anlatıldı. Toplantıda konuşan Fahri Konsolos Baz, “Darbe kalkışmasına direnen ve darbecileri durdurmak amacıyla meydanlara çıkan Türk halkı, demokrasiye, özgürlüğe ve milli iradeye sahip çıkarak, bütün dünyaya örnek olacak bir duruş sergilemiştir” diye konuştu.
Ankara Üniversitesi İşletme Fakültesi Mezunu ve Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Said Soifaoui da, Türk halkının tüm kesimleriyle hiçbir ideolojik ayrıma takılmadan, sadece ellerinde Türk bayraklarıyla tanklara, uçaklara, silahlara karşı durmuş olduğunu anlattı. Soifaoui, malum yapının okullarının, kurumlarının, merkezlerinin, iş adamlarının, adı ne olursa olsun, Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil etmediğini ifade etti.
TİKA Moroni Koordinatörü Bora Avcı ise, “FETÖ terör örgütünün gerçek yüzünü diğer ülkelere anlatarak ne kadar tehlikeli ve sinsi olduklarını uluslararası kamuoyuna göstermek istiyoruz” dedi.
Gazeteciler ve diğer katılımcılar, Türkiye’yi işgal girişiminde bulunan hain terör örgütünün gerçek yüzünü daha net bir şekilde gördüklerini ifade ettiler. Görüşmelerde ayrıca, 15 Temmuz sonrası alınan kararlar ve atılan tüm adımlar anlatılarak, Türk demokrasisinin bu süreçten güçlenerek çıktığına vurgu yapıldı. Konuşmaların ardından TİKA Moroni Koordinatörü Bora Avcı gazetecilerden gelen soruları cevapladı.