Dünya Son dakika: Komşu ülkeler birbirini bombaladı! En az 50 ölü...

Son dakika: Komşu ülkeler birbirini bombaladı! En az 50 ölü...

07.05.2017 - 14:41 | Son Güncellenme:

Pakistan ve Afganistan arasında Cuma günü başlayan çatışmalarda bugün Pakistan sınırdaki bazı Afgan güvenlik noktalarını vurdu. Yaklaşık 50 Afgan güvenlik gücü Pakistan'ın saldırısı sonucu öldürüldü. 200'den fazla yaralı var.

Son dakika: Komşu ülkeler birbirini bombaladı En az 50 ölü...

Pakistan ve Afgan orduları arasında cuma gününden bu yana güneybatı Belucistan eyaletindeki sınır kapısında çatışmalar sürüyor.

Haberin Devamı

Bugün Pakistan ordusu tarafından sınır bölgesinde düzenlenen operasyonda ise en az 5 Afgan güvenlik kontrol noktası imha edildi, 50'ye yakın güvenlik gücü öldürüldü. 200'den fazla da yaralı var.

Pakistan ordusundan Tümgeneral Nadim Ahmed, sınır bölgesinde en az 5 Afgan güvenlik kontrol noktasının imha edildiğini yaklaşık 50 Afgan güvenlik gücünün öldürüldüğünü ve Pakistan ordusundan da 2 askerin hayatını kaybettiğini ve 9 askerin yaralandığını söyledi.

İslamabad yönetiminden yapılan açıklamaya göre çatışmalar Afganistan tarafının Pakistan'daki nüfus sayım memurları ve onlara eskortluk eden askerleri vurmasıyla başladı. Saldırıda aralarında kadın ve çocuklarında olduğu 9 sivil hayatını kaybetmiş, 42 kişi de yaralanmıştı.