Ekonomi Komşu yatırıma geliyor

Komşu yatırıma geliyor

07.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Yunanistan Kamu Enerji Kurumu (DEI) Yönetim Kurulu Başkanı Manolis Panagiotakis, Türkiye’de yatırımlarını 2018’de daha da canlandırmak istediklerini belirterek, “Rüzgar enerjisi, bazı hidroelektrik santraller ve Kapadokya’da jeotermal yatırımlar olmak üzere Türkiye’de elektrik üretiminde işbirliği ve genişleme imkanlarını değerlendiriyoruz” dedi.

Komşu yatırıma geliyor

Panagiotakis, Yunanistan’da perakende elektrik piyasasının yüzde 85’ini elinde bulunduran kamu şirketinin uluslararası yatırım planlarını Anadolu Ajansı muhabirine değerlendirdi.

Haberin Devamı

Panagiotakis, “Onlarca yıldır Türk kamu elektrik şirketleriyle işbirliği içindeyiz. Türkiye’de uzun vadeli yatırım planlarımız var. Türkiye’de canlı bir varlık göstermek için bu yılın doğru bir zaman olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Panagiotakis ayrıca, Avrupa Birliği normları ve kredi sağlayıcıların talepleri doğrultusunda DEI’ye bağlı termik santrallerin yüzde 40’ının satışa sunulduğunu anımsatarak, söz konusu santrallere aralarında Çinli, Japon ve Avrupalı ülkelerinde bulunduğu 15 şirketin ilgi gösterdiğini kaydetti.