Zonguldak KÖMÜR MADENLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA PROJESİ

KÖMÜR MADENLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA PROJESİ

02.09.2014 - 15:48 | Son Güncellenme:

.

KÖMÜR MADENLERİNDE İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ ARAŞTIRMA PROJESİ

Zonguldak Valiliği Koordinatörlüğü’nde 04 Nisan 2014 tarihinde imzalanan Kömür Madenlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Projesi kapsamında ilk olarak tarihinde T.T.K Amasra İşletmesinde start verildi.
Kömür Madenlerinde İş Sağlığı ve Güvenliği Araştırma Projesi İl Koordinatörü Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Akça, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şöyle dedi:
“Valimiz Ali Kaban ve ISGUM Genel Müdürü Kasım Özer’in koşulsuz destekleriyle yürütülen projenin ilk aşaması olan T.T.K Amasra İşletmesinde 684 yeraltı maden işçisine yönelik mesleki işitme kaybı, mesleki akciğer hastalığı ve çalışma ortamının iş güvenliği açısından değerlendirilmesine yönelik çalışmalar tamamlandı. Zonguldak ilinde özellikle küçük ve orta ölçekli ( KOBİ ) maden işletmelerini hedef alan projemize gönüllü olarak katılarak destek veren ve maden işletmelerinin kapılarını bizlere açan tüm şirketlere teşekkür ederiz. Bu proje kapsamında 31 yeraltı maden işletmesi ve yaklaşık 2879 yeraltı maden işçisine ulaşmayı hedefliyoruz. Zonguldak Kamu Hastaneleri Birliği Uzunmehmet Göğüs ve Meslek Hastalıkları Hastanesi olarak kuruluşumuzdaki varlık sebebimiz olan maden işçilerinin Zonguldak’ ta çalıştıkları yeraltı kömür işletmelerinin fotoğrafını çekme ve sonrasında alınacak önlemler açısından bize ışık tutacağını düşünmekteyiz. Yeraltı kömür işletmelerinde alın teri döken maden işçilerimizin sağlığı ve güvenliği adına böyle bir projeyi ilimizde yürütmenin onurunu yaşamaktayız. Ayrıca proje paydaşlarımız olan Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörlüğü, Zonguldak T.S.O Başkanlığı ve T.T.K Genel Müdürlüğü’ne de teşekkür ederiz."