Siyaset Komutanlar Kardak’ta

Komutanlar Kardak’ta

30.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, 1996’daki Kardak krizinin yıl dönümünde kuvvet komutanlarıyla Kardak kayalıkları bölgesinde seyir icra etti.

Komutanlar Kardak’ta

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Org. Akar, Aksaz Deniz Üs Komutanlığı ve Donanma Komutanlığı’na dün ziyaret gerçekleştirdi. Beraberindeki Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri komutanlarıyla Üs Komutanlığı ile Donanma Komutanlığı’na bağlı gemilerde inceleme ve denetlemelerde bulunan Orgeneral Akar, ardından Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na ait 2 hücumbotla Kardak Kayalıkları bölgesinde seyir icra etti. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) olarak Ege Denizi’nde icra edilen faaliyetlerde deniz alaka ve menfaatlerin korunmasında daima dostluk ve barışı göz önünde bulundurduklarını belirten Akar, Türkiye ve Türk milletinin hak ve menfaatlerinin karada, denizde ve havada korunması için TSK’nın çabalarını sürdürmekte olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

‘Engelleme yok’

Genelkurmay, Orgeneral Akar’ın Kardak bölgesindeki seyri sırasında Yunan botunca engelleme yapıldığı iddialarını yalanladı. Ziyaret ve denetlemenin planlandığı şekilde icra edildiği belirtilen bilgilendirmede, bölgenin her iki ülkenin Deniz Kuvvetlerince 24 saat gözlemlendiği, Yunan Deniz Kuvvetlerine ait bir gemi ya da hücumbotun gelmesi durumunda Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığının da tedbir amaçlı bölgeye gittiği ve gözetleme faaliyetinde bulunduğu aktarıldı.

Komutanlar Kardak’ta


Akar’ın Kardak bölgesindeki seyri sırasında bölgeye ufak bir Yunan sahil güvenlik botunun gelip uzak mesafeden gözlem yaptığ, herhangi bir engellemenin söz konusu olmadığı vurgulandı. Bu arada Deniz Kuvvetleri’ne ait bir botun da Yunan sahil güvenlik botuna karşı önlem aldığı görüldü.