Aydın KONAKLAMA VE YEME İÇME TESİSLERİNE YÜZDE 50 HİBE

KONAKLAMA VE YEME İÇME TESİSLERİNE YÜZDE 50 HİBE

08.07.2014 - 10:33 | Son Güncellenme:

.

KONAKLAMA VE YEME İÇME TESİSLERİNE YÜZDE 50 HİBE

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, konaklama ve yeme içme tesislerine yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği verecek.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğü, Aydın ilinde kırsal alanlarda yapılacak turizme dönük en fazla 25 oda kapasiteli otel, motel, pansiyon, butik otel, köy evi, dağ evi, kıl çadırı, Konaklama ve yeme-içme tesisleri, kır lokantaları, piknik alanları, unlu mamül üretim tesislerinin kurulumuna yönelik yatırımlara 15 bin Avro ile 500 bin Avro arasında yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteği veriyor.
Kırsal turizm faaliyetleri kapsamındaki yatırımlarda girişimciler veya çiftçiler tarafından kurulacak en fazla 25 oda kapasiteli otel, motel, pansiyon, mikro ölçekli konaklama tesislerinin kurulması ve mobilyaların yenilenmesi, konaklama ve restoran hizmetlerinin gelişiminin desteklenmesi, çiftlik turizmi tesislerinin kurulması, kıl çadırları, yeme-içme tesisleri, ekmek fırını, pastaneler, aile çay bahçeleri, kafeteryalar gibi tesislerinin kurulumu için inşaat yapımı, mevcut işletmelerin modernizasyonu, danışmanlık giderleri, tabela veya pano alımı gibi görünürlük harcamaları ve makine-ekipman satın alımı destekleniyor. Bu ve benzeri alanlarda proje geliştirenlere TKDK tarafından 15 bin Avro ile 500 bin Avro arasında yüzde 50 geri ödemesiz hibe desteği veriliyor. Yatırımcılar ayrıca KDV, ÖTV, gelir vergisi, kurumlar vergisi ve gümrük vergisinden de muaf bulunuyo.
Aydın’ın turizm açısından büyük bir potansiyele sahip ve adeta saklı bir hazine olduğunu ifade eden İl Koordinatörü Erhan Çiftçi “İlimizde, kırsal turizm kapsamında farklı alanlarda yapacak olduğumuz işletmeler sayesinde turizm sektörüne katkıda bulunup ülkemize döviz getirisi sağlayabiliriz. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Aydın İl Koordinatörlüğü olarak bizler, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak yardımlarıyla, Aydın’daki kırsal turizm potansiyelini ortaya çıkarmayı ve bu potansiyelden maksimum seviyede halkımızı yararlandırmayı amaçlamaktayız. Aydınlı hemşerilerimiz TKDK tarafından sağlanan bu desteklerden azami ölçüde istifade ederek, kırsal turizm kapsamında pansiyon veya mikro ölçekli konaklama ve yeme-içme tesisleri yapabilirler. Bunlarında yanında pastane, ekmek fırını, kahvaltı yerleri, butik oteller, mola noktaları, günü birlik tesisler, aile çay bahçeleri, piknik alanları vb. gibi daha birçok alanda yatırım yaparak, 500 bin Avro’ya kadar yüzde 50 oranında geri ödemesiz hibe desteklerden yararlanabilirler. Aydın ilimizin, Katma değeri yüksek marka bir şehir haline gelebilmesi için vatandaşımızı TKDK destekleri hakkında bilgilendirip bu desteklerden yararlanması için gereken çalışmalarını sürdürmeye devam edeceğiz” dedİ.