Ankara Konservatuar Öğrencileri Viyana'dan Ödülle Döndü

Konservatuar Öğrencileri Viyana'dan Ödülle Döndü

08.12.2017 - 11:04 | Son Güncellenme:

.

Konservatuar Öğrencileri Viyanadan Ödülle Döndü

ANTALYA (AA) - Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı Piyano Anasanat Dalı öğrencileri, Viyana'da düzenlenen "2. Uluslararası Edelweiss Piyano Yarışması"nda birincilik ve üçüncülük elde etti.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Avusturya'nın başkenti Viyana'da yapılan "2. Uluslararası Edelweiss Piyano Yarışması"na 8 ülkeden 60'ın üzerinde yarışmacı katıldı.

Solo piyano ve dört el kategorilerinde yarışan Antalya Devlet Konservatuvarı öğrencilerinden Zeynep Lal Kara A3+ kategorisinde birincilik, Duru Olcay A5+ kategorisinde üçüncülük, Elara Alıyeva A6+ kategorisinde birincilik, Ceren Okay A6+ kategorisinde üçüncülük, Serenat Kacar ve Yener Şamlı da B4+ kategorisinde birincilik elde etti.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı öğretim elemanları Yrd. Doç. Dr. Yuriy Sayutkin, Öğr. Gör. Gökçe Göktepe, Öğr. Gör. Samir Mirzayev, öğrencilerini her zaman desteklediklerini ve başarılarından dolayı onlarla gurur duyduklarını belirtti.

Haberin Devamı

Yarışmada ikinci kez jüri başkanlığı yapan ve uluslararası birçok yarışmada jüri üyeliği bulunan Samir Mirzayev, organizasyon kapsamında Rusça olarak “Sinestezi Fenomeni” adlı bir seminer de verdi.