Teknoloji Konsolların Geleceği Pek İyi Değil

Konsolların Geleceği Pek İyi Değil

09.05.2016 - 14:02 | Son Güncellenme:

Oyun dünyasının önemli firmalarından biri olan EA Games, konsolların geleceği ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Detaylar…

Konsolların Geleceği Pek İyi Değil

Teknoloji her geçen gün gelişiyor. Haliyle buna paralel bir şekilde birçok sektör de ilerleme kaydetmekte. Teknoloji ile beraber eş zamanlı bir şekilde gelişen oyun dünyası ise bünyesinde birçok yeni yapımı ve cihazı bulundurmakta. Nitekim satışa sunulan konsolların, sektörün gün geçtikçe büyüme kaydetmesinde en büyük rol oynamakta olduğu bir gerçek. Şimdilerde PC platformuna dahi önemini kaybettirmek ile suçlanan oyun konsolları, EA Games‘in rakip konusundaki çalışanı Peter Moore’a göre bugünlerini mumla arayacak.

Haberin Devamı
Konsolların Geleceği Karanlık

Deneyimli oyun firmalarından Electronic Arts bünyesinde çalışan Peter Moore, The Daily Orange‘a konuşurken konsolların geleceği için olumlu bakmadığını ve hatta gelişen teknoloji ile beraber şu anki durumun bildiğimiz gibi olmayacağını belirtti. Herhangi bir mağazaya gidip oyun konsolu almak yerine oturduğumuz yerden oyunlara daha kolay ulaşabileceğimiz söyleniyor.

Stream teknoloji her geçen gün gelişmekte

Peter Moore, yaptığı açıklamalarda stream teknolojisine de değindi. İlerleyen yıllarda bir oyunu oynamak için Xbox gibi bir donanıma başvurmaktansa küçük bir çip yordamı ile hedefe ulaşılabileceğini düşünen Moore, elbette monitör konusuna es geçmedi. Aslında iş adamının yaptığı açıklamalarda epey doğruluk payı var. Ancak şunu da unutmamak gerek; hem Microsoft hem de Sony işinin ehli firmalar. Yani gelişen teknolojiye bu ikili de elbette ayak uyduracaktır.

PlayStation 4 Hala En Popüler Konsol Sony’den 4K Destekli PlayStation 4