Gündem Konsolosluğa akıbetini sordular

Konsolosluğa akıbetini sordular

09.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Öldürüldüğü iddia edilen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı için dün Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde bir grup gazeteci ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri basın açıklaması yaptı. Türk Arap Medya Derneği’nin çağrısıyla konsolosluk önünde bir araya gelen grup, Kaşıkçı’nın akıbetini sordu.

Konsolosluğa akıbetini sordular

Nobel ödüllü gazeteci Tevekkül Karman, Demokratik Devrimler Arap Meclisi adına yaptığı açıklamada, Cemal Kaşıkçı’ya yapılanlar hakkında kesinlikle susmayacaklarını belirtti. Karman şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Buradan nereye geçtiği ve ne durumda olduğu, hangi zorluklar içerisinde tutulduğu hakkında bir bilgimiz yok. Bu durumda biz Demokratik Devrimler Arap Meclisi olarak bu yapılan eylemi kınıyoruz ve bununla alakalı bütün sorumlulukları Suudi Arabistan rejiminin istihbaratına yüklemekteyiz. Bu eylem kesinlikle bir tahkikattan geçmeden kabul edilemeyecektir ve bu tahkikatın uluslararası bir mahkeme düzeyinde, uluslararası düzeyde yapılması gerekiyor. Bununla alakalı bütün sorumlular, bütün işbirlikçiler soruşturulmalı ve hiçbir şekilde suçlarından ve sonuçlarından kaçmamaları gerekiyor. Kaşıkçı, eğer tutukluysa bırakılmasını talep ediyoruz.”

‘Endişe ediyoruz’

Arap Baharı Devrimlerini Savunma Konseyi Başkan Yardımcısı Eymen Nur da Meclis olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvendiklerini belirterek, “Biz Recep Tayyip Erdoğan’ın, arkadaşımız Cemal Kaşıkçı’nın akıbeti hakkında bütün bilgileri son derece şeffaf bir şekilde açıklayacağına inanıyoruz. Arap medyacıları olarak konsolosluklarda ne ikametlerimizi ne pasaportlarımızı yenileyebiliyoruz. Türkiye’de Tayyip Erdoğan’dan Türkiye’de faaliyetlerimiz için gerekli kolaylıkları istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Mazlumder Genel Başkanı Ramazan Beyhan ise “Hayatından ciddi bir şekilde endişe ediyoruz. Eğer hayatına kastedilmişse, bu tasarlayarak adam öldürmektir. Bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibidir” diye konuştu.