Gündem Kontrol sırasında patladı

Kontrol sırasında patladı

21.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Teröristler, Erzincan-Erzurum karoyulunda önceden jandarmanın yol uygulaması yaptığı bölgeye yakın bir yerden geçen tahliye borusuna el yapımı bomba yerleştirdiler.

Kontrol sırasında patladı

Jandarmalar dün 11.00 sıralarında güvenlik kontrolüne başladıktan sonra uzaktan kumanda ile el yapımı bomba patladıldı. Patlamada can kaybı olmazken zırhlı araçta ise hafif hasar meydana geldi.
Önceki gün sınır güvenliği faaliyetleri kapsamında Van Çaldıran’da bir, Kilis Öncüpınar’da üç PKK/PYD mensubu yakalandı. Yasadışı sınır geçişi yaparken yakalanan teröristlerden Kilis’te yakalananların Suriye uyruklu oldukları belirlendi.
Diyarbakır’da Kocaköy ilçesi yakınlarında yol kontrolu yapan güvenlik güçleri, PKK’lılar tarafından yol üzerinde bulunan menfeze yerleştirilmiş 12 çuval içinde 450 kilo amonyum nitrat ile güçlendirilmiş el yapımı patlayıcı tespit etti. Güvenlik güçleri gerekli önlemleri aldıktan sonra patlayıcıyı imha etti.
Aracı gasp ettiler
Bingöl-Diyarbakır karayolu, öncki akşam 22.30 sıralarında Tuzla Köyü yakınlarında bir grup PKK’lı tarafından kesildi. Karayolunu durdurdukları araçlarla trafiğe kapatan PKK’lılar araçlarda kimlik kontrolü yaptı.
Diyarbakır’dan Bingöl yönüne giden bir marketler zincinin Diyarbakır’daki müdürünün yönetimindeki hafif ticari araca el koyan PKK’lılardan bir bölümü araca binerek, bir bölümü ise dağlık alana doğru kaçtı. Güvenlik güçleri zırhlı araçlarla PKK’lıların yol kestiği Tuzla Köyü Mevkii’ne giderek kapsamlı operasyon başlatıldığını duyurdu.