Siyaset Konuşalım, görüşelim, asgari müştereklerde birleşelim

Konuşalım, görüşelim, asgari müştereklerde birleşelim

07.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Ak Parti Genel Merkezi’ndeki bayramlaşmaya telefonla bağlanarak, “Sadece dışarıda değil aynı zamanda ülkemizde, farklılıklarımızı zenginlik olarak görmek, birliğimizi, kardeşliğimizi daha da artırmak ana şiarımız olacak. Buna muhalefet partilerimiz de dahildir. Biz istiyoruz ki konuşalım, görüşelim, ortak zeminde, asgari müştereklerde birleşelim” dedi.

Konuşalım, görüşelim, asgari  müştereklerde birleşelim

Partiler arasındaki geleneksel bayramlaşma ziyaretleri kapsamında iktidardaki Ak Parti’yi ilk olarak anamuhalefet partisi CHP’nin heyeti ziyaret etti. Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran başkanlığındaki heyeti Mehmet Müezzinoğlu başkanlığındaki heyet kabul etti. Ziyarette ana konu artan terör olayları ve Giresun’daki helikopter faciasıydı.

Haberin Devamı

Parlamentodaki tüm partilerle bayramlaşan tek parti CHP oldu.

Eren Erdem gerilimi

Ak Parti Ankara Milletvekili Ahmet Gündoğdu başkanlığındaki heyeti CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır başkanlığındaki heyet kabul etti. Ziyarette İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in yurtdışına çıkışının engellenmesi de gündeme geldi. Ak Parti’li Gündoğdu’nun engellemeye ilişkin olarak, “Doğru bir şey değil, şık olmayan bir şey başına gelmiş, usul hatası” sözleri üzerine Yılmaz, “Böyle birşey olabilir mi?” diye sordu. Gündoğdu, “Bunun üzerinden bayram gerginliği oluşturmamıza gerek yok” demekle yetindi. CHP’li Şenal Sarıhan’ın konuşması sırasında “AKP” ifadesini kullanması da gerginliğe neden oldu. Gündoğdu, “Ak Parti diyelim” çıkışında bulundu.

Haberin Devamı

Başkanlık çıkışı

Sındır’ın, “Terör sorununu parlamento çatısı altında hep beraber en kısa sürede çözelim” sözleri üzerine Gündoğdu, “Teröre karşı iktidar anamuhalefet kolkola diyelim. Yeni anayasayı hayata geçirelim” ifadesini kullandı. Sındır’ın “Yeni darbelere izin vermeden” sözleri üzerine Gündoğdu, “İçinde inşallah başkanlık sistemi de olsun”dedi.

HDP’den ambargo

Geçen bayramlarda MHP dışındaki partilerle bayramlaşan HDP bu kez Ak Parti’yi de programa almadı. Aynı şekilde Ak Parti’den de HDP’ye ziyaret olmadı. HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen başkanlığındaki heyet CHP, DSP ve Saadet Partisi heyetlerini kabul etti.

MHP’yi, Ak Parti, CHP, Saadet Partisi, DSP, BBP ve DP heyetleri ziyaret etti. MHP’de heyetleri Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya başkanlığındaki heyet kabul etti.