Ege Konut fiyatında rekor İzmir'de

Konut fiyatında rekor İzmir'de

14.06.2018 - 01:23 | Son Güncellenme:

Endeksa.com’a göre son dört yılda en yüksek artış yüzde 73 ile İzmir’de görüldü. İyçe sıralaması ise şöyle: Urla, Tire, Aliağa, Güzelbahçe ve Çeşme

Konut fiyatında rekor İzmirde

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com, güncel verilerle konut yatırımı açısından beş büyük ilin en cazip yatırım bölgelerini, son dört yıllık değer artışı oranları ve ortalama konut fiyatlarıyla birlikte açıkladı. En büyük beş şehirdeki konut fiyatlarına bakıldığında son dört yılda en yüksek artışın yüzde 73 ile İzmir’de olduğu görülüyor.
Endeksa.com Pazarlama ve Satış Grubu Başkanı Aylin Daylan, gayrimenkul sektörünün yatırım açısından cazibesini korumaya devam ettiğini belirtti, son dört yılda beş büyük şehirde konut yatırımı bakımından cazibesini koruyan bölgeler hakkında güncel verileri paylaştı.

Haberin Devamı

Yüzde 68 artış

Ardı arkasına yapılan yeni yol, köprü ve geçiş güzergahlarının İstanbul‘un cazibesini artırdığını belirten Daylan, Endeksa verilerine göre şehirde son 1 yılda konutların yüzde 10 oranında, 4 yılda ise yüzde 48 oranında artış gösterdiğini kaydetti. Ankara’da yatırım bölgelerinin son dönemde şehir dışındaki cazibe merkezleriyle şekillendiğini ifade eden Daylan, konut fiyatlarının son 1 yılda yüzde 10, son 4 yılda yüzde 31 artış gösterdiğini söyledi. Adana’da ise son 4 yılda yüzde 45 artış yaşandı. İstanbul’a yakınlığının yanı sıra İzmir yolu üzerindeki yerlerin değerlenmesiyle de emlak sektöründe öne çıkan iller arasında yer alan Bursa’da konut fiyatları son 4 yılda yüzde 68 artış gösterdi.

Haberin Devamı

4 yıllık artış yüzde 73

Endeksa verilerine göre kentsel dönüşümün yoğun olarak yaşandığı İzmir’de son bir yıllık konut fiyatı artışının yüzde 20, 4 yıllık fiyat artışının ise yüzde 73 seviyesinde olduğu belirtildi. İzmir’de konut fiyatları en fazla artan ilçeler sırasıyla; Urla, Tire, Aliağa, Güzelbahçe ve Çeşme. Urla’da son 1 yıllık konut fiyat artışı yüzde 31, ortalama metrekare satış fiyatı 4.380 lira, Tire’de ve Aliağa’da 1 yıllık konut fiyat artışı yüzde 29, ortalama verilerle Tire’de metrekare satış fiyatı 2.009 lira, Aliağa’da ise 2.251 lira. Güzelbahçe’de fiyat artışı yüzde 28, ortalama metrekare satış fiyatı 4.410 lira, Çeşme’de artış yüzde 27, ortalama metrekare satış fiyatı 7.917 lira.