Ege Konut fiyatları, bir yılda İstanbul’u yakalayacak

Konut fiyatları, bir yılda İstanbul’u yakalayacak

01.09.2017 - 02:48 | Son Güncellenme:

Gayrimenkul sektörünün, Eylül ayı itibariyle yeniden canlanması bekleniyor. Sektör temsilcileri İzmir’in önümüzdeki bir yıl içinde konut fiyatlarında İstanbul’u yakalayabileceğini söylüyor

Konut fiyatları, bir yılda İstanbul’u yakalayacak

Bayram tatilinin ardından sektörün yeniden ivme kazanacağını ve konut satışlarının artacağını belirten inşaat sektörü temsilcileri, önümüzdeki dönemde İzmir genelinde yüzde 15’lik bir fiyat artışı öngörüyor. Özellikle artan maliyet fiyatlarını ve talep oranında arsa üretilemeyişinin fiyat artışlarındaki en büyük etkenler olarak gösteren inşaatçılar, yatırım yapmak isteyenlerin Ekim sonuna kadar alımda bulunmalarını tavsiye ediyor. Özellikle İstanbullular’ın İzmir’e yoğun bir ilgi gösterdiği konusunda hem fikir olan sektör temsilcileri, İzmir’in önümüzdeki 1-1.5 yıl içinde konut fiyatlarında İstanbul’u yakalayacağını da söylüyor.

Haberin Devamı

‘Talep yoğun’

Gözde Grup Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kalı, maliyetlerden dolayı artışın kaçınılmaz olduğunu belirtti ve şöyle devam etti: “Özellikle demir fiyatlarındaki yükselişten kaynaklı yüzde 15-20 civarlarında bir zam gelecek. Bunun yanı sıra; İzmir ciddi talep alan bir kent. Önümüzdeki 1- 1.5 yıl içinde İzmir’de artık İstanbul fiyatlarını konuşuyor olacağız. İzmirliler bile artan fiyatlara şaşıracak; ancak hem arsa üretiminin kısıtlı olması, hem artan maliyet fiyatları, hem de gelen yoğun talep İzmir’deki konut fiyatlarını İstanbul seviyelerine getirecek. DRC Grup’tan Onur Durmuş ise, İzmir’de gayrimenkul yapmak isteyenleri Ekim sonuna kadar alımda bulunmalarını tavsiye etti. BYY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yavuz da satışların sonbaharla birlikte artan bir ivmeyle canlanacağını düşündüğünü belirtti.

Yazarlar