Konut Altensis'e Yeşil Bina Zirvesi'nden Ödül

Altensis'e Yeşil Bina Zirvesi'nden Ödül

18.03.2013 - 13:36 | Son Güncellenme:

Yeşil Bina Danışmanı Altensis Yeşil Binalar Zirvesinde 2013 yılında aldığı Leed Gold Sertifkası “Kendi Merkez Ofisi” ile ödüle layık görüldü.

Altensise Yeşil Bina Zirvesinden Ödül

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği’nin düzenlediği "2. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi"nde uluslararası sertifika alan yeşil binalara sahip kurumlara ve yatırım şirketlerine yeşil bina dönüşümünde önemli danışmanlık hizmetleri vererek, ödül verilmeye hak görülen projelerin önemli bir kısmında yeşil bina ve sürdürülebilirlik danışmanı olarak rol aldı.

Zirvede ödüllendirilen LEED sertifikasına sahip Türkiye’deki toplam 36 adet yeşil bina projesinden 24 adedinin danışmanlığı Altensis tarafından gerçekleşti. Türkiye’de henüz başvuru sürecidevam eden 60’ın üzerinde projeye danışmanlık veren Altensis, ülkemizdeki yeşil bina pazarının yaklaşık % 60’ına hizmet veriyor. Sürekli genişleyen kadrosu veuzman ekipleriyle Istanbul, İzmir, Ankara, Bursa, Bodrum, Antakya ve Erzurumşehirlerinde aktif danışmanlık hizmeti veren Altensis, Türkiye’deki en büyük yeşil bina danışmanlık firması konumunda yer alıyor.

Aldıkları ödülü ayrı bir gurur kaynağı olarak değerlendiren Altensis Kurucu Ortağı Berkay Somalı; “Uluslararası YeşilBinalar Zirvesi ülkemiz için son derece önemli konuların ele alındığı birplatform olmuştur. Geçen yıla göre neredeyse 2 kat artış gösteren LEEDsertifikalarına başvuru sayısı da, ülkemizde bu konunun ne kadar ilgiyle elealındığını gösteriyor. Altensis olarak ülkemizin hem enerji verimliliğine duyarlı hem de çevre dostu uygulamalarla projelendirilen binalardaki sayınınartış hızı, gelişmekte olan ülkelerle benzerlik taşıyor.” dedi.

Zirve sonrasında AB 2050 stratejileri içerisinde enerji verimliliği politikalarının da önemine değinen Somalı, “En fazla enerji tüketiminin binalar kapsamında olduğu düşünülürse, gayrimenkulsektöründeki önceliğin, binalarda enerji verimliliğine yönelik uygulamalaradair olması kritik önem taşıyor. Bu yüzden geliştiricilere uygulanacakteşvikler de son derece önemli.” diye belirtti. Somalı “ Teşvikler sadecefinansal boyutta düşünülmemeli. Ödüllendirme sistemleri de bu konudakigirişimleri arttırabilecek unsurlardan biri olabilir.” değerlendirmesindebulundu.

Swissotel Istanbul’da düzenlenen ve yapı sektörünün yeşil dönüşümünün yanı sıra kentlerin ve toplumların da yeşil dönüşümünün değerlendirildiği zirvede daha yaşanabilir şehirler içinulusal-uluslararası işbirlikleri, yeşil dönüşümün yatırım maliyetleri,teknoloji-yapı kent ilişkisi, geleceğin yeşil iş modelleri, yerel yönetimlerin ve dünya yeşil bina konseylerinin tecrübe paylaşımı konularından yararlanıldı.