Konut Büyük Emsaller Başka Bir Alana Verilmeyecek

Büyük Emsaller Başka Bir Alana Verilmeyecek

29.06.2012 - 10:23 | Son Güncellenme:

Kadir Topbaş: "Fikirtepe benzeri emsal artışı başka bir yerde olmayacak"

Büyük Emsaller Başka Bir Alana Verilmeyecek

Katıldığı MIPIM Onur Ülke Türkiye toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Kadir Topbaş, İstanbul'un gayrimenkul sektörü açısından önemiyle ve Fikirtepe ile ilgili soruları yanıtladı.

İnovasyonu Gerektiren Kentsel Nüfus Artışı

Kadir Topbaş, İstanbul'un 1 milyon nüfuslu bir kentten bugünkü haline gelmesinin buluşların gerçekleşmesine ve daha yaşanabilir kent ihtiyacının doğmasına sebep olduğunu belirtti. Kentin nüfusunun bu denli artmasının ulaşım araçlarının geliştirilmesine ve inovasyonun artmasına ön ayak olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

Finans Merkezi ve Olimpiyat Kenti İstanbul

İstanbul'un konumu gereği Tokyo ve New York borsalarını aynı gün içinde yakalayabilen küresel bir finans odağı olduğunu ve küresel bir finans merkezi olmak için uygun coğrafi konuma sahip olduğunu yapılan ulaşım yatırımların da bu hedefi desteklediğini söyledi. 2020 Olimpiyatları için Tokyo ile yarışan İstanbul'da ulaşıma yapılan yatırımların 18 milyon Dolar'a ulaştığını ve bu yılki yatırım bütçesinin 4,5 milyon Doları bulduğunu belirtti.

"Büyük emsaller başka bir alana verilmeyecek"

Deprem riskinin iyi alaşılmasının İstanbul'un dönüşmesi için bir fırsat olarak değerlendirmeye yardımcı olacağını söyledi. Fikirtepe Kentsel Dönüşüm Alanı ile ilgili gelen sorulara yanıt olarak Topbaş, Fikirtepe özelinde farklı bir uygulama ile İstanbul'da dönüşümün olabileceğini göstermek olduğunu, büyük emsallerin ise bu nedenle kullanıldığını, ancak bundan sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İBB tarafından böyle büyük emsallerin başka bir alana verilmeyeceğini söyledi. Fikirtepe'yi özel bir durum olarak değerlendiren Topbaş, İstanbul'un başka hiçbir yerinde şimdiye kadar planla böyle bir emsal getirilmediğinin altını çizdi.
“Mimarlık eserleri aynı çatı altında sergilenmeli”

Topbaş, İstanbul'da üretilen nitelikli mimarlık ürünlerinin kalıcı bir sergi ile sergilenmesini düşündüğünü ve Miniatürk yakınlarında bunun için bir alan oluşturulabileceğini söyledi.