Konut Derin Design'ın 2014 Koleksiyonu

Derin Design'ın 2014 Koleksiyonu

05.03.2014 - 13:51 | Son Güncellenme:

Derin Design 2014 koleksiyonundaki yepyeni ürünleriyle çalışma ve yaşam alanlarına tasarım, hayat ve renk katacak

Derin Designın 2014 Koleksiyonu

Derin Design’ın merakla beklenen yeni 2014 koleksiyonunda Aziz Sarıyer, Arif Özden ve Derin Sarıyer’in yanı sıra Arni Aromaa ve Sauli Suomela tarafından kurulan, dünyanın önemli tasarım ofislerinden Finlandiyalı Pentagon Design’ın mobilya tasarımları yer alıyor. Fonksiyonellik, modernizm ve sadeliğin ön planda olduğu Derin Design 2014 koleksiyonunda kendi içlerinde farklı boyutlarıyla 27 yeni tasarım bulunuyor. Koleksiyonda net hatlarıyla tasarımda sadelik ve fonksiyonelliğin ön planda olduğu, estetik, evrimsel, kimi zaman heykelsi formlarla hayata uyum sağlayan; mekânlar ve insanlarla beraber evrimselleşen; kimisi ise multi-fonksiyonel olan mobilyalar yer alıyor.

Haberin Devamı

Geometri ve yer çekimiyle kendini ahşap ayaklara kitleyen bir yöntemle tasarlanan Balance cam masa; tek ya da çift yönlü oturum alternatifleri bulunan evrimsel Aliens oturma grubu; Full ailesinin ofislerde çalışanların konforunu bir üst seviyeye taşıyacak edecek yeni üyesi Full Three; rengini gölgelerle oluşturan minimalist Float sehpa; biri dışa diğeri içe dönük formlarıyla birbirini tamamlayan Ramp kanepeler; havada asılı görünümüyle heykelsi raf sistemi Truss ve hem tasarımı hem de kullanım şekliyle yaşam alanlarına eğlence katacak Play, Derin Design 2014 koleksiyonundaki ürünlerden bazıları.

Derin Design’ın yeni koleksiyonunda Finlandiya’nın yaratıcı tasarım şirketlerinden Pentagon Design’ın tasarladığı ürünler de bulunuyor. Kuzey ülkelerinin önde gelen tasarım şirketlerinden biri olan Pentegon Design’ın koltuk ve yan sehpayı bir araya getiren Aside ve kapalıyken silindir bir sehpa , açıldığında ise canlı renkleriyle kademeli bir sehpaya dönüşen Revolve gibi ürünleri de bu yıl Derin Design’ın koleksiyonunda.

Haberin Devamı

Yaşadığımız dönemi anlatan mobilyalar tasarlamak ve üretmek felsefesiyle yola çıkan Derin Design, iyi tasarımın insanlara yeni deneyimler yaşatması gerektiğini savunuyor. 1971 yılında Aziz Sarıyer tarafından kurulan Derin Design, bugün Haldun Kilit ve Derin Sarıyer ortaklığında çağdaş mobilya tasarımlarından oluşan yenilikçi koleksiyonlarıyla Türkiye’nin önde gelen tasarım şirketlerinden biri olarak tanınıyor. Derin Design ortağı, tasarımcısı ve Art Direktörü Derin Sarıyer tasarıma bakış açılarını: “Tasarım dünyanın gelişiminin yönünü hissettirmeli, bugünün, şimdinin dünyasını yaratırken yarını şekillendirmelidir. Bütün bunların yanında özünde anlatıcının, tasarımcının bakış açısını, ruhunu ve tasarım anlayışının parmak izlerini taşımalıdır. Derin Design’ın tasarım perspektifi içerdiği teknik yöntemleri, geometri ve teknolojiyi şiirsel bir dille hayata geçirme fikriyle oluşmaktadır.” diyerek özetliyor.