Konut Dumankaya Seçimleri Yorumladı

Dumankaya Seçimleri Yorumladı

31.03.2014 - 16:11 | Son Güncellenme:

Uğur Dumankaya seçim ve büyüme oranları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Dumankaya Seçimleri Yorumladı

Uzunca bir süredir devam eden yüksek tansiyonlu seçim maratonunun 30 Mart itibarıyla sonlanmasının ve 2013 büyüme rakamlarının açıklanmasının ardından Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya seçim ve büyüme oranları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Haberin Devamı

Uzun süredir Türkiye gündeminin en önemli maddesi haline gelen 30 Mart yerel seçimlerinin ardından değerlendirmede bulunan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya halkın hür iradesi ile kararını verdiğini sonuçlar ne olursa olsun, milletin iradesinin seçim sonuçlarına yansıdığını belirtti.

Dumankaya sözlerine şöyle devam etti: “Yüksek tansiyonlu bir seçim süreci sonunda vatandaşlar sandık başına gitmiş ve yaşadıkları kenti en iyi şekilde yönetebileceklerini düşündükleri isime oy vermişlerdir. Vatandaşlarımızın seçimlerinin, ekonomik istikrar ve toplumsal normalleşmeyi de beraberinde getireceğini umut ediyoruz. Aralık ayından bu yana yüksek tonda ve tartışmalarla devam eden seçim sürecinin sonunda ortaya çıkan sonuçlar siyasi ve ekonomik belirsizlikleri ortadan kaldırması ve 2013 büyüme rakamlarının devamlılığını sağlamak adına hükümetimize daha da fazla sorumluluk yüklemiştir.”

Haberin Devamı

“Belirsizlik döneminde yatırım gerçekleştiremeyen veya tereddütle yatırım yapan; nakit akışını dengede tutmakta, tüketici davranışlarını anlamakta zorlanan şirketler, siyasetin ve buna bağlı olarak ekonominin normalleşmesi ile önlerini görebilecek ve daha sağlıklı kararlar verebileceklerdir. Özellikle inşaat sektörü için konuşmam gerekirse yerel seçimlerin nihayete ermesi, sektörde yer alan şirketlerin önlerini görerek adım atması ve stratejilerini bu büyümeye ve normalleşmeye göre yapılandırması çok önemlidir. Türkiye ekonomisinin lokomotiflerinden biri olan inşaat sektörünün bugünden sonra, pozitif istikrarın sağlanması yönünde önemli adımlar atacağı kanaatindeyim.”

“Bu noktada siyasiler de hem toplumsal barış açısından hem de ülkemiz ekonomisi açısından siyasette yaşanılan bu yüksek gerilimin süratle normalleşmesi noktasında adımlar atmalıdır. Toplumsal barışın tesis edilmesi, ülke ekonomisinin istikrarının sürdürülebilmesi ve sektörümüzün hedeflediği rakamlara ulaşabilmesi açısından yerel seçimlerin bir şans olduğunu düşünüyorum. O yüzden, normalleşme süreci için herkes üzerine düşen görevi yerine getirmeli.”