Konut Dumankaya'dan sektöre iyi haber!

Dumankaya'dan sektöre iyi haber!

08.12.2011 - 10:55 | Son Güncellenme:

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, küresel krizin inşaat sektöründeki etkisini ve sektördeki yenilikleri anlattı.

Dumankayadan sektöre iyi haber

Dumankayadan sektöre iyi haber
7 Aralık 2011 tarihinde GYODER sponsorluğunda Ceylan Inter-Continental’da gerçekleştirilen Küresel Değişim ve Yeni Umutlar Konferansı’nda konuşma yapan Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, küresel krizin inşaat sektöründeki etkisini ve sektördeki yenilikleri anlattı.

Haberin Devamı

Dumankaya İnşaat projeleri için tıklayın!

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, 7 Aralık 2011 tarihinde Ceylan Inter-Continental’da gerçekleştirilen ve dünyadaki ekonomik gidişatın inşaat sektörüne getirilerini ortaya koyan Küresel Değişim ve Yeni Umutlar Konferansı’nda konuşma gerçekleştirdi. Dumankaya konuşmasında, mütekabiliyet yasası, kentsel dönüşüm ve konut sektöründeki gelişmeler konusunda önemli bilgiler verdi.

Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya yaptığı konuşmada, “2008 yılından bu yana dünyada devam eden küresel kriz halen etkilerini sürdürüyor. Özellikle Avrupa’da ve Amerika’da başta inşaat sektörünü etkileyen krizde ülkemiz başarısını ortaya koydu. Türk ekonomisinin lokomotif sektörü haline gelen inşaat sektörü ise giderek büyümeye ve dünyanın ilgisini Türkiye ve özellikle İstanbul üzerine çekmeye başladı. Tam da bu noktada mütekabiliyet yasasının biran evvel devreye girmesi büyük önem taşıyor. Halihazırda var olan cari açık problemine karşın yıllardır dışarıdan gelecek kaynak engelleniyordu. Nihayet yabancılara satış konusunda engelleri aşmaya başlayacağız. Bu hem Türkiye ekonomisi hem de inşaat sektörü açısından çok olumlu ve mutluluk verici bir haber. Böylece Dünyadaki ekonomik krizde Türkiye olarak bizler karlı bir şekilde yol alabiliriz. Biz Dumankaya olarak yabancılara konut satışının önünün açılmasını ve Türkiye ekonomisine katkıda bulunmasını özellikle destekliyoruz. Hatta bu alanda ileride alınması gereken tüm kararlar ve adımlar için çalışmalarımıza şimdiden başladık” dedi.

Haberin Devamı

Küresel Değişim ve Yeni Umutlar Konferansı’nda konusunda uzman kişiler ve seçkin ekonomistler bir araya gelerek geleceğin inşaat sektörünü konuştu.