Konut Dünyaca Ünlü İsimler ISTANBUL REstate 2011’de

Dünyaca Ünlü İsimler ISTANBUL REstate 2011’de

27.04.2011 - 14:54 | Son Güncellenme:

“Geleceğe kurulan köprü” ana temasıyla ile 17–18 Mayıs 2011 tarihlerinde Istanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek ISTANBUL REstate 2011 hakkında merak edilen başlıklar, düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı.

Dünyaca Ünlü İsimler ISTANBUL REstate 2011’de

Dünyaca Ünlü İsimler ISTANBUL REstate 2011’de
EMEA bölgesine odaklanarak gayrimenkul sektörünün tüm yönlerini kapsayan konuları ile alanında uzman kişilerden oluşan yerli ve yabancı konuşmacılarıyla gayrimenkul sektörüne ışık tutacak olan ISTANBUL REstate programı, GYODER Başkanı Işık Gökkaya ve Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe tarafından açıklandı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin Gayrimenkul Platformu GYODER dünyanın en büyük fuarcılık şirketi ile birlikte bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri ISTANBUL REstate’de Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiye’den çok sayıda sektör profesyonelini bir araya getirerek gayrimenkul dünyasının gelişmelerine ışık tutuyor. Ayrıca yurtiçinden ve yurtdışından firmaların katılımıyla gerçekleşecek fuarla da sektör profesyonellerini bir araya getiriyor.

Gayrimenkul Zirvesi’nde gerçekleşecek dört oturum ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı kapsamında gerçekleşecek on beş oturum kapsamında, yirmi beşi yabancı olmak üzere yüzü aşkın konuşmacı görüşlerini bildirecek.

Dünyaca ünlü isimler 11. Gayrimenkul Zirvesi’nde

Haberin Devamı

Gayrimenkul Zirvesi, bu yıl dünya ekonomisine ve gayrimenkul sektörüne dair birbirinden çarpıcı konulara ev sahipliği yapıyor. Toplam dört oturumdan oluşacak bu yılki Zirve’de; dünya ekonomisinin gayrimenkul sektörüne olan yansımaları, gayrimenkul sektöründeki yeni trendler, küresel kriz sonrası öne çıkan ülkeler ve gayrimenkul sektörünün sosyolojik bir bakış, iş dünyasının küresel aktörleri, bürokratları ve akademisyenleri tarafından ele alınacak.

11. Gayrimenkul Zirvesi’nin ilk oturumu olan “Ekonomi Platformu”; global ekonomi ve politika uzmanı ve Kazakistan Başkanı Nazarbayev’in Baş Danışmanı, 2000–2008 yılları arasında Avusturya Başbakanı olan Dr. Alfred Gusenbauer’i ağırlıyor. Oturumda, ekonomik krizin ardından Türkiye’de ve dünyada yaşanan gelişmeler ile bunların ülkeye ve gayrimenkul sektörüne olan yansımaları konuşulacak. “Dünya ekonomisindeki eksen kaymasından Türkiye’nin alacağı pay ne olacak” sorusunun cevabının da aranacağı bu oturumda, dünyadaki bu değişimlerin Türkiye’ye nasıl yansıyacağı, Ortadoğu’da yaşanan gelişmelerin dünya ekonomisi üzerindeki etkileri ve küresel ekonomideki büyüme beklentileri ele alınacak.

“Gayrimenkul Sektörü’nde ve Şehirleşmede Yeni Trendler”in tartışılacağı ikinci oturumun konuşmacılarından bazıları ise; Dünyanın en önemli üniversitelerinden MIT Üniversitesi Thomas G. Eastman Kürsüsü’nün sahibi ve MIT Gayrimenkul Merkezi Başkanı Dr. Brian Anthony Ciochetti ile dünyanın önde gelen yatırım bankalarından JP Morgan’ın Başkan Yardımcısı Jemma Green. Kamuoyunda çevre duyarlılığı ile tanınan ve halen çeşitli üniversitelerde ekoloji ve çevre üzerine dersler veren, uzman ekolog ve ünlü oyuncu Ediz Hun da bu oturumun konuk konuşmacısı olarak zirvede yerini alacak. Oturumda, başarıya ulaşan yenilikçi reçetelerin neler olduğu, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik, kentin hangi yaşam alanlarının daha öncelikli ele alınacağı, şehir ekolojisinin ve bununla ilişkili yeşil mimarlık hareketinin gayrimenkul yatırımcısı tarafından nasıl değerlendirildiği sorgulanacak.

Haberin Devamı

“Küresel Kriz Sonrası Yıldızı Parlayan Ülkeler” in değerlendirileceği üçüncü oturumda; yaklaşık 20 yıldır Çin’de yaşayan ve Çin’de yılın adamı seçilen Garanti Bankası Şangay Baş Temsilcisi Noyan Rona, Immofinanz AG yönetim kurulu üyesi Dr. Manfred Wiltschnigg ve pek çok sivil toplum kuruluşu ve iş örgütünün yönetiminde bulunan Profilo Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve DEİK Türk – Hindistan İş Konseyi Başkanı Cefi Kamhi konuşmacılar arasında yerlerini alıyor. Küresel kriz sonrası gelişen ülkelerin hem ekonomileri hem de gayrimenkul sektörleri öne çıkarken, bu çerçevede Türkiye Gayrimenkul Sektörü de gelişen ülkeler içinde hem önemli bir potansiyel oluşturmakta hem de bu ülkeler arasındaki artan rekabetle karşılaşmaktadır. Bu oturumda; gelişen ülkelerin sunduğu iş ve yatırım potansiyelleri ile bu ülkelerdeki ticari gayrimenkul talebini tetikleyen faktörlerin neler olduğu incelenecektir.

Haberin Devamı

Yıldızı parlayan bu ülkelerde yaşanan başarı hikayeleri, bu hikayelerin kahramanları tarafından aktarılacaktır. Oturumda ayrıca; sektörümüze referans veriler üretmek amacıyla hazırlattığımız “Gelişen Ülkelerin Gayrimenkul Sektörleri: Türkiye’nin Konumu ve Öngörüler 2015” Raporu Dr. Can Fuat Gürlesel tarafından açıklanacaktır. Bu rapor; Asya-Pasifik, Ortadoğu, Latin Amerika ve Orta-Doğu Avrupa’da yer alan gelişen ülke gayrimenkul sektörlerini genel olarak, Çin, Hindistan, Rusya, Katar, Endonezya ve Brezilya gayrimenkul piyasalarını ise özel olarak incelemekte, Türkiye gayrimenkul sektörü ile karşılaştırmalar yapmakta ve 2015 yılına kadar öngörülerde bulunarak Türkiye’nin potansiyelini ve rekabet gücünü ortaya koymaktadır.

Haberin Devamı

Gayrimenkul Sektörüne Sosyolojik Yaklaşım

“Gayrimenkul Sektörüne Sosyolojik Bakış” konusu, bu Zirve kapsamında GYODER tarafından ilk defa ele alınacak. Zirve’nin kapanış oturumunda; İstanbul’un kentsel gelişimi hakkında yazdığı makaleler ile tanınan ve Galatasaray Üniversitesi’nde Sosyoloji bölümü öğretim üyesi olan Jean François Perouse ile Türkiye’de çok sayıda piyasa ve kamuoyu araştırmalarının önderliğini yapan PİAR Araştırma Şirketi’nin kurucusu Bülent Tanla gibi sektörün önde gelen isimleri yer alacak. Bu son oturumda, konut edinmede ve proje üretiminde arz-talep dengesinin nasıl değiştiği, bu dengenin nereye doğru gittiği, orta sınıfın genişlemesinin arz-talep dengesine nasıl yansıyacağı tartışılacak. Ayrıca “Değişen yaşam biçimiyle beraber metropollerdeki ve Anadolu’daki yeni trendler nelerdir”, “Konut sektörünü ve AVM’leri gelecekte neler bekliyor” ve “Konut kredilerinde tüketici eğilimleri neler?” sorularının cevapları aranacak.

Yeni işbirlikleri için ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı

17–18 Mayıs tarihlerinde, iki gün sürecek ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı kapsamında gerçekleşecek panellerde sektörün tüm alt segmentlerini ilgilendiren konu başlıkları, 40’a yakın yerli ve yabancı konuşmacı tarafından tartışılacaktır. Panellerden biri olan ve PFK hotelexperts işbirliği ile düzenlenen “Otel & Turizm” oturumunda; “Türkiye’deki Yeni Proje Yatırımları”, “Kriz Sonrası Gayrimenkul Piyasaları”, “Krizin Gayrimenkul Değerleri Üzerindeki Etkileri” ile Türkiye ve EMEA bölgelerine ait turizm yatırımlarının detayları incelenecektir.

Toplam 18 milyar dolarlık proje fuar stantlarında…

GYODER Başkanı Işık Gökkaya yapmış olduğu açıklamada “Türkiye’nin ilk uluslararası katılımlı bölgesel Gayrimenkul Fuarı ile Gayrimenkul Zirvesi‘ni aynı çatı altında birleştiren ISTANBUL REstate, ilk yılından itibaren sadece Türkiye’yi içine alan değil, EMEA bölgesindeki bütün pazarları da kapsayan önemli bir gayrimenkul etkinliği olmuştur.

Dünyanın en büyük fuarcılık şirketi Reed Exhibitions’la güç birliği yaparak düzenlediğimiz ISTANBUL REstate Gayirmenkul Fuarı üçüncü kez gerçekleştirilecektir. Bu sayede gayrimenkul sektörünün gerek ülkemizdeki gerekse dünyadaki önemli temsilcileri bir kez daha sektörü değerlendirmek, fikir alışverişinde bulunmak, en önemlisi de yeni işbirliği ve yatırım fırsatları yakalamak üzere bir araya gelecektir. Her biri alanında uzman 100’e yakın konuşmacımız ise birbirinden çarpıcı konuları yeni bakış açılarıyla değerlendirecektir.” dedi. Bu yılki katılımın geçen yıldan daha yoğun olacağını beklediklerine dikkat çeken Işık Gökkaya sözlerine şöyle devam etti: “Bu yıl da Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve BDT ülkeleri, Kuzey Afrika, Akdeniz Bölgesi ve Türkiye’den çok sayıda uzman, dünyada sektörün kanaat önderleri arasında yer alan temsilciler ve sektör takipçileri 11. Gayrimenkul Zirvesi ve ISTANBUL REstate Gayrimenkul Fuarı’nda bir araya gelecektir. Bu yıl Fuar’a katılan firmaların standında 18 milyar doları aşkın proje temsil edilecektir.”