Konut En Çok Gezilen 10 Şehir

En Çok Gezilen 10 Şehir

10.06.2013 - 14:36 | Son Güncellenme:

En çok gezilen şehir hangisi oldu?

En Çok Gezilen 10 Şehir

MasterCard Hedef Şehirler Indeksi"ne göre 2012 yılında en çok ziyaret edilen şehir Bangkok olurken, İstanbul altıncı sırada yer aldı. Ziyaretçi sayısı bir önceki yıla göre yüzde 9,8 oranında artışla 15 milyon 980 bine ulaşan Bankok 14,4 milyon dolar turizm geliri elde etti.

Haberin Devamı

Avrupa'nın bir numaralı destinasyonu olan Londra 15 milyon 960 bin Turist çekerken, 16,3 milyar dolar Turizm geliri elde etti.

Londra'yı en çok besleyen şehirler Dublin, New York, İsviçre, Amsterdam ile Frankfurt oldu.

Üçüncü sırada yer alan Paris'in en çok şu şehirler besledi: Londra, New York, Tokyo, Roma ile Frankfurt. Singapur dördüncü sırada yer aldı.konuthaberleri.com

Ziyaretçi sayısında beşinci sırada yer alan New York 18,6 milyar dolarlık kaydettiği Turizm geliri ile en çok gelir elde eden Şehir oldu.

Lokasyonu nedeniyle gözde şehirler arasında kalmayı başaran İstanbul altıncı sırada yer aldı. İstanbul'un 2016 yılı itibariyle en çok ziyaret edilen ilk beş Şehir arasına girmesi bekleniyor.

Haberin Devamı

Listedeki tek Orta Doğu ülkesi olan Dubai geçtiğimiz yıl 9,89 milyon ziyaretçi çekerek İstanbul'un ardından yedinci sırada yer aldı.

Asya ile Orta Doğu arasında bulunan Kuala Lumpur en çok ziyaret edilen sekizinci şehir oldu.

Çin'in gözde şehirlerinden Hong Kong dokuzuncu sırada bulunuyor.

Ekonomik krizden en çok etkilenen şehirlerin başında İspanya gelse de, Barselona Turist çekmeye devam ediyor. İspanya'nın gözde şehri geçtiğimiz yıl en çok ziyaret çeken onuncu şehir oldu

Yazarlar