Konut En fazla kira artışı hangi bölgede yaşandı?

En fazla kira artışı hangi bölgede yaşandı?

21.03.2016 - 13:41 | Son Güncellenme:

Yenilenen Milliyetemlak.com 2016’da en fazla kira artışı görülen bölgeleri açıkladı.

En fazla kira artışı hangi bölgede yaşandı

Milliyet Emlak verilerine göre 2016’nın ilk 2 ayında bir önceki yıla göre en fazla kira artışı görülen bölgeler sıralamasında %31 ile Fatih birinci sırada yer alıyor. Onu %28 artış oranı ile Başakşehir ve %25 artış oranı ile Beylikdüzü takip ediyor. Bu bölgelerden sonra en fazla kira artışı görülen bölgeler ise Bakırköy, Çekmeköy, Ümraniye, Bağcılar ve Tuzla.

Haberin Devamı

Son 5 yılda en fazla kira artışı görülen bölgelerde ise Fatih 1. sırada yer alıyor. Fatih bölgesinde kiralar son 5 yılda %170 oranında artış gösteriyor. Sıralamada daha sonra %164 artış oranı ile Zeytinburnu, Gaziosmanpaşa, %156 ile Ümraniye ve %152 ile Başakşehir yer alıyor.

Milliyet Emlak, önümüzdeki dönemde de özellikle ulaşımın geliştiği bölgeler ve kentsel dönüşüm bölgelerinde konut fiyatlarında önemli artışlar beklediklerini belirtiyor. Özellikle İstanbul’da Kağıthane -Ayazağa, Kadıköy- Fikirtepe, Kağıthane-Çağlayan, Zeytinburnu-Ataköy sahil yolu özellikle Kazlıçeşme aksı, Ataşehir-Şerifali bölgesi altyapı, ulaşım ve markalı proje yatırımları nedeniyle yükselişe geçecek bölgelerden. İstanbul dışında ise dikkat çeken lokasyonlar arasında Bursa-Nilüfer, Ankara-Keçiören ve Eskişehir Batıkent konuşuluyor.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk emlak portalı olma özelliği olan www.milliyetemlak.com, ayda 5 milyondan fazla ziyaretçi ve 50 milyondan fazla sayfa görüntülenmesi ile dikkat çekiyor. Milliyetemlak.com, geniş ilan portföyünün yanı sıra emlak sektörüne dair en güncel haberlerle de sektörün referans noktası konumunda.

Yakın zamanda logosu ve web sitesini yenileyerek “Orası Burada!” sloganıyla kullanıcılarının karşısına çıkan Milliyetemlak.com, yeni mobil sitesini de hayata geçirdi. Kullanıcılar hem bilgisayar, hem de tablet ve cep telefonlarından kolay arama seçenekleri ile hızlıca hayallerindeki binlerce satılık veya kiralık konut, işyeri veya arsaya ulaşabiliyorlar; haritada görebiliyorlar ve emlak sahibi ile iletişime geçebiliyorlar.Milliyetemlak.com istatistiklerine göre sayfa ziyaretlerinin %60’dan fazlası cep telefonu ve tabletlerden gerçekleştiriliyor.

Milliyetemlak.com’un sektöre damgasını vuracak pek çok yenilik ile kullanıcılarının karşısına çıkmaya devam edeceğini belirten Milliyetemlak.com Pazarlama Direktörü Aylin Daylan, “Milliyetemlak.com Türkiye’nin ilk emlak portalı. Hayata geçtiği 2005 yılından beri, 10 yılı aşkın süredir emlak konusunda uzmanlığı ile kullanıcılarına en güncel ve en güvenilir ilanları, sektöre dair tüm haberleri sunuyor. Hayata geçireceğimiz yeni ürünler ve hizmetlerimiz ile önümüzdeki dönemde de kullanıcılarımızın emlak konusunda başvuracakları güvenilir, uzman site olmayan devam edeceğiz.” dedi.

Haberin Devamı

Milliyetemlak.com hakkında:

Türkiye’nin ilk emlak sitesi Milliyetemlak.com, en güncel ve en güvenilir ilanları, sektöre dair tüm haberleri, inşaat firmalarını ve projeleri bir arada sunan bir platformdur.

2005 yılında yola çıkan, 10 yıldır kesintisiz hizmet veren Milliyetemlak.com, ayda 5 milyondan fazla ziyaret edilerek 50 milyondan fazla sayfa görüntülenmesi almakta.