Konut Kentsel Dönüşüm İçin Dev Zirve!

Kentsel Dönüşüm İçin Dev Zirve!

28.02.2013 - 15:35 | Son Güncellenme:

Aydın Şengül ve Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü İzmir’in Önde Gelen Kurum Ve Kuruluşlarıyla Görüşmeler Yaptı

Kentsel Dönüşüm İçin Dev Zirve

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Kentsel dönüşüm için İzmir’in önde gelen kurum ve kuruluşlarıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerini bir araya getirdi. Aydın Şengül’ün öncülük ettiği toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat’ın yanı sıra Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, Ege Koop Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır katıldı.

Haberin Devamı


Aydın Şengül’ün başkanlığındaki heyet, kurum ve kuruluşlarla tek tek görüşerek, kentsel dönüşüm hakkında bilgiler verdi. Şengül, birçok kişinin kulaktan dolma bilgilerle hareket ettiğini ifade ederek, kentsel dönüşümü hiç kimsenin tek başına yapamayacağını ancak sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, bakanlık ve vatandaşların ortak çalışmasıyla yapılacağını, bununda bu görüşmelerde ilk adımın atıldığına dikkat çekti. Şengül, “Tüm Türkiye’de kentsel dönüşüm projelerini büyük bir titizlikle sürdürüyoruz. İzmir’in ayrı bir önemi var. Karabağlar’da yapılacak kentsel dönüşüm alanı Türkiye’de yapılacak en büyük kentsel dönüşüm alanı. Bu yüzden kentsel dönüşümde en yetkili kişiyi İzmir’e getirerek sorunun muhataplarını birebir karşı karşıya getirdik. Genel Müdürümüz ayrıca kentsel dönüşümün olacağı yerdeki vatandaşlarla ve muhtarla görüştü. Böylece sorunun muhatapları direk karşı karşıya geldi” diye konuştu.

Haberin Devamı


Şengül, Ege Koop, İzmir Ticaret Odası, Karabağlar Belediyesi ve İzmir Müteahhitler Federasyonu’nun kentsel dönüşümde önemli görevler üstleneceğini karşılıklı görüşmelerin çok faydalı geçtiğine de vurgu yaptı.


Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Vedat Gürgen ise kentsel dönüşümü tek başına bakanlığın yapmayacağını, bakanlığın yanı sıra, vatandaşların, İzmirli müteahhitlerin el ele vererek birlikte yapılacağını ifade etti. Gürgen her şeyin şeffaf olacağını ve vatandaşın rızası olmadan kentsel dönüşümün yapılamayacağını ifade ederek, “Bakanlığımız kentsel dönüşümün yapılacağı alanlarla bilgilendirme ofislerini kuracak. Gerçek bilgileri oradan alacaksınız. Bunun dışında söylenen bilgilere inanmayın. Kimsenin evine göz dikmedik. Biz bakanlık olarak kimseyi bir yerden bir yere götürme niyetimiz yok. Depreme dayanıklı, nitelikli binalar, okullar, park ve bahçeler yapmak istiyoruz. Kimse açıkta kalmayacak. Mallarınızı da kimseye satmayın. Bakanlıktan resmi teklif gelmeden de kimsenin teklifine inanmayın” dedi.