Konut Koru Florya'da ortaklık bozuldu

Koru Florya'da ortaklık bozuldu

05.02.2015 - 09:23 | Son Güncellenme:

Koru Florya projesinde, AVM alanı konut sahiplerinin oluru alınmadan büyütülünce dava açıldı

Koru Floryada ortaklık bozuldu

BAKIRKÖY Florya’daki, Koru Florya projesinde, AVM alanı konut sahiplerinin oluru alınmadan büyütülünce ortaklık bozuldu, davalar açıldı.

Haberin Devamı

AVM BÜYÜDÜ, KONUT SOSYAL ALANLARI KÜÇÜLDÜ

Dava sürerken bu kez Bakırköy Belediye Başkanlığı aleyhine, hukuka aykırı yapı ruhsatı verdiği gerekçesiyle üç dava açıldı. Konut sahibi Faruk Biltekin’i arayan Ortaklık temsilcisi, projede önemli değişiklikler yapılacağını, otoparkların küçültüleceğini, bazı açık otoparkların kaldırılacağını, AVM’nin büyütüleceğini, tadilat projesine belediyeden ruhsat alabilmek için muvakafat vermesini istedi. Talebi reddeden Biltekin, ihtar çekti. İnşaat sürerken 23 Ekim 2013’te Bakırköy Belediyesi kaçak olduğu iddia edilen proje tadilatı için ruhsatı verdi. Biltekin ana proje müellifi Suat Keleş’ten ne gibi değişiklikler yapıldığına dair bir rapor istedi. Raporda, AVM alanına katılmak üzere yapılan değişiklikler şöyle özetlendi:

Haberin Devamı

“Otopark adedi yüzde 30 azaltıldı. 4 adet asansör yeri iptal edildi. Konut depo kullanım alanı 801 metrekare azaltıldı. AVM ve konutlar için müşterek lobi, konferans salonları, sosyal alan, kadın-erkek lavabo, giriş holleri dahil toplam 2640 metrekare alan iptal edilerek AVM otoparkına çevrildi. Ana binaya ait sosyal alanlar, çocuk kreşi, yönetim odası, çayhaneler, etüt odaları, çocuk oyun alanı, kitaplıklar, okuma salonları, barkovizyon, TV/dinlenme odaları, bay-bayan tuvaletler, teknik alanlar, holler, konferans salonu, fuaye olmak üzere 7713 metrekarelik alan iptal edildi, bir kısmı AVM için otopark alanı, yönetim alanı, çok amaçlı salon ve mescide dönüştürüldü. Konutlara ait lobi, duş, jakuzi, relax, masaj, cilt bakım odaları, duş ve tuvaletler, depo, çamaşır odası, giyinme alanı, konut yönetim, elektrik/telefon odaları, kat bahçeleri, havuz, sauna, fitness merkezi, hamam ve buhar odaları bulunan spor merkezinin yer aldığı 3597 metrekarelik alan iptal edildi, AVM alanına katıldı.

ÜÇ KEZ DURDURMA KARARI VERİLDİ

Ar-Ke İnşaat, Faruk Biltekin ve Suat Keleş İstanbul 1. İdare Mahkemesi’nde Bakırköy Belediye Başkanlığı aleyhine 3 ayrı dava açarak, tüm maliklerin oluru alınmadan, imara aykırı proje tadilatının önünü açan yapı ruhsatının iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istediler. Mahkeme Ar-Ke için 4 Şubat, Keleş için 11 Mart, Biltekin için 24 Mart’ta üç ayrı durdurma kararı verdi. Davalı Bakırköy Belediyesi, Ar-Ke İnşaat’ın açtığı davada verilen durdurma kararına itiraz etti ve mahkeme aşağıdaki kararı aldı:

Haberin Devamı

“...yürütmenin durdurulması isteminin (keşif ve bilirkişi incelemesinden sonra bu konuda yeni karar verilinceye kadar) kabulü halinde, ruhsat değişikliğinden etkilenmeyen kısımlar da dahil olmak üzere inşaatın tamamının durdurulacağı, bunun da belli bir aşamaya kadar gelmiş işin, uzun süre sürüncemede kalmasına yol açabileceği dikkate alındığında, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin itiraza konu kararda hukuka uyarlılık görülmemiştir.”

Yapı ruhsatıyla ilgili yukarıda belirttiğimiz arke için 4 şubat 2015 mahkeme durdurma kararı sonucu ektedir…

5 şubatta 2015 tarihinde yapılacağı duyurulan, koru floryaavm satış ihalesinin de , bu durumlardan dolayı bankaların da bu projeye kredi vermediğinden kimse katılamayacakolup ,ihale yapılacak olsa bile usulsüz yapılacağını bilgileriniz dahilinde duyuruyoruz…