Konut Lükse Yönelen Fiyapı'nın Richa Projesinde Metrekare 5 Bin Dolar!

Lükse Yönelen Fiyapı'nın Richa Projesinde Metrekare 5 Bin Dolar!

20.01.2011 - 09:39 | Son Güncellenme:

Ekonomik konut konseptini bıraktıklarını açıklayan Fiyapı'dan sektöre heyecan getiren çalışma...

Lükse Yönelen Fiyapının Richa Projesinde Metrekare 5 Bin Dolar

Lükse Yönelen Fiyapının Richa Projesinde Metrekare 5 Bin Dolar
Geçtiğimiz haftalarda kaliteli ekonomik konut konseptini bıraktıklarını açıklayan Fiyapı'nın Başkanı Fikret İnan, sektöre yeni heyecan getirecek Richa markasıyla İstanbul, Ankara ve izmir başta olmak üzere 10 ilde lüks konut zinciri başlatacaklarını hatırlattı.

Haberin Devamı

Fiyapı Richa'da metrekaresi 5 bin dolara! FiYapı, 2008'de girdiği konut sektöründe, İstanbul Esenşehir, Beylikdüzü, Sancaktepe, Tuzla ve Bahçeşehir'de, Kocaeli Gebze'de gerçekleştirdiği ekonomik fiyatlı projeleriyle adından en çok söz ettiren firmalardan biri oldu.

Misyonumuzu tamamladık

Sektöre girdiklerinde ekonomik konut konsepti olmadığını belirten Fikret İnan, yarattıkları bu konsepti onlarca firmanın taklit ettiğini söyledi, inan, "Beni taklit edenlerle rekabet etmek istemedim. İşi tadında bırakmak istedim. On binlerce insanı hayal edemeyeceği fiyatlarla ev sahibi yaptık. Onlarca firmanın ekonomik krizin ortasında daire satması için sebep olduk. Misyonumuzu tamamladığımıza karar verdik. Ne yaparız diye düşündük ve yine öncülük yapıp, sıra dışı bir konsept çıkardık" diye konuştu.

Haberin Devamı

En pahalıyı biz satacağız

"Fiyapı en ucuz daire satan firmaydı, bundan sonra en pahalı daireyi satan firma olacak" diyen Fikret inan, Richa konsepti ile 10 ilde sadece 1000 daire yapacaklarını söyledi, inan, "Bunun 600-700'ü istanbul'da yapılacak. Kalan illerde ise 30-50 arası daire yapacağız. 1000 daire, 1000 özel insana satılacak. Parası olan herkes alamayacak. Daireyi satacağımız insanın kimliğini, kişiliğini, çevresini araştıracağız. Referanslı, bu projede yaşamaya değer gördüğümüz insanlara ev satacağız" dedi.

Ciro hedefi 2.5 milyar dolar

Richa projesinde dairenin ikinci el satışının da site yönetiminin onayıyla yapılacağını belirten Fikret inan, "İkinci elde de konutu elimizde tutacağız. İşletmeyi biz yapacağız. FiPlus isminde bir şirket kurduk bu tip konuları takip edecek" dedi. İnan şöyle devam etti: "Richa'da 'Bir konsept tutturdum, 2000, 3000 daha yapalım' olmayacak. Metrekare fiyatı 5-10 bin, ortama fiyat ise 12.5 milyon dolar olacak. 1000 konutta ciro hedefim 2.5 milyar dolar. Daireler 350 ile 550 metrekare arasında, tek tipte olacak."

2011'de 5 Richa geliyor

Projeye çok yakında başlayacaklarını belirten Fikret İnan, ilk araziyi Ankara'da aldıklarını söyledi. İstanbul'da üç dört bölgede pazarlıkların sürdüğünü belirten İnan, "2011'de 5 Richa projesi çıkmayı planlıyoruz. Çankaya'da 150 metre yüksekliğiyle Ankara'nın en yüksek binasını yapacağız. 40 katlı 40 daireli projenin her katında havuz, bahçe olacak. Sıra dışı bir proje olacak. Alan kişinin, hayal ettiklerini o mekan içerisinde yapacağız. Maliyet 2 milyon dolardan başlayıp 6 milyona kadar çıkacak" dedi.

Haberin Devamı

Özel jetle uçuş imkanı
İstanbul'da villalarda yaşayan insanların lokasyon olarak çok mutlu olmadığını belirten Fikret İnan şöyle dedi: "Şehir merkezine, hayata çok yakın değiller, artık gözleri merkezde. Villada yaşayanlar bizim binalarımıza geçecek. Biz lüksü yeniden tanımlayacağız. Kapalı yüzme havuzu, hizmetçi için ayrı daire yapacağız. Ailelerin çocukları, okula VIP minübüsle gidecek. İşletmesini biz yapacağız. Daire alanlara Fiyapı'nın özel jetiyle 5 yıl boyunca her yıl 5 saat ücretsiz uçuş imkanı sağlayacağız"

Adaya bu yıl başlayacak

İzmir Dikili'de bulunan 400 bin metrekarelik Türkiye'nin tek imarlı adası Garip Ada'yı aldıklarını hatırlatan Fikret İnan, adaya ortak arayışından vazgeçtiklerini, projeyi kendilerinin yapacağmı söyledi. Richa'yı adaya da uygulayacaklarını belirten İnan, "70 villa, 101 süit odalı otel yapacağız. Dünyaca ünlü üst düzey insanların gelip tatil yapacağı bir ada olacak. İnşaata bu yıl başlayacağız. Helikopter pisti koyacağız, deniz uçağı alacağız. Amacımız adayı dünyada ilk sıraya yerleştirmek" dedi.

Haberin Devamı

1700 konut Haziran'a biter

Bu yıl sonuna kadar inşaatı süren 9 projenin 8'ini teslim edeceklerini belirten Fikret İnan, Fi-Side projesinin ise Mayıs 2012'de tamamlanacağını söyledi. 8260 konuttan 1700 adet kaldığını belirten inan, "Bunları Haziran ortasına kadar satarız. Bu konsepti yüzümüzün akıyla bitirip teslim edip, Richa konseptinin keyfini süreceğiz. 10 ilde 1000 daire yaptıktan sonra, yeni bir konsept çıkaracağız" diye konuştu.

Berlin'de 20 milyon euro'ya arazi

Fikret İnan Berlin'de göl kenarında, içinde 2 şato olan 5 milyon 300 bin metrekare büyüklüğünde bir araziyi 20 milyon euro'ya aldıklarını söyledi. İnan, "Buraya insanların doğanın içinde kendini özgür hisedeceği villalar yapacağız. Fiyatlar 500 bin euro'dan başlayacak. Arazide iki şatonun yanı sıra 200 odalı 5 adet bina var, onların restorasyonunun ardından 2012 ilkbaharında villalara başlayacağız" dedi.

Haberin Devamı

Kaynak: Posta