Konut Metropark 95 Bin TL'den Başlıyor

Metropark 95 Bin TL'den Başlıyor

13.05.2013 - 12:55 | Son Güncellenme:

Konut, rezidans ve ticari birimlerinden oluşan Teknik Yapı Metropark projesindeki 1.272 daire, 95 bin liradan başlayan lansman fiyatlarıyla satışa çıkıyor.

Metropark 95 Bin TLden Başlıyor

Teknik Yapı’nın Avrupa seferi Halkalı’da satışa çıkan Teknik Yapı Metropark projesiyle başlıyor. Avrupa Yakası’nda gerçekleştirilecek proje serisinden ilki olan Teknik Yapı Metropark projesindeki fiyatlar 95 bin liradan başlıyor. Fiyat rekabetini konut finansman oranı, peşinat ve vadeye de yansıtan Teknik Yapı, 1.272 daireden oluşan Teknik Yapı Metropark projesinde yüzde 5 peşinat ve sıfır konut finansmanı avantajı da sunuyor.

Haberin Devamı

Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım “Halkalı’da 1982 yılında inşa ettiğimiz Bahariye Halı Fabrikası’nın yerine konut projesi yaparak sivil kentsel dönüşümde bir hamle daha gerçekleştiriyoruz” dedi. Durbakayım yaklaşık 350 milyon liralık ciro büyüklüğüne sahip Teknik Yapı Metropark’ın, refah bir gelecek arzu edenler için hem yaşam, hem de yatırım amaçlı bir proje olarak tasarlandığını açıkladı.

Teknik Yapı Metropark’ın konut, rezidans, homeofis ve ticari ünitelerden oluşan karma bir proje olacağını belirten Nazmi Durbakayım “Bugüne kadar proje yaptığımız her bölgedeki ilk marka olduk. Simdi ise kentsel dönüşümün yoğun olduğu bir bölgeye geldik. Burada da yatırım amaçlı daire almak isteyen müşterilerimizin prim beklentilerini karşılayan rekabetçi fiyatlarla satışa çıkacağız. Halkalı'ya rekabet etmek için gidiyoruz” açıklamasına bağlı olarak projenin Mayıs 2013’te başlayıp Kasım 2015’te biteceğini söyledi. Durbakayım, İkitelli'de yer alan diğer Bahariye fabrikasının dönüşümü için de görüşmelerinin sürdüğünü açıkladı.

Haberin Devamı

Halkalı’da dönüşüm ve ulaşımla gelen değer artışı

Yakın geçmiş dönemde sanayi bölgesi olarak bilinen Halkalı’nın değişim ve dönüşüm evresi içinde bulunduğuna dikkat çeken Nazmi Durbakayım, sanayi kuruluşlarının bölgeden teker teker ayrıldığını, yerlerini ise büyük çaplı yerleşim, ticari ve sosyal projelerin aldığını vurguladı. Durbakayım, bu dönüşüm sonucunda Ataşehir ve Kartal bölgesinde olduğu gibi Halkalı’da da yeni yapılan konut projelerinde değer artışı yaşandığını ifade etti.

Halkalı’nın ulaşım açısında da çok önemli bir noktada olduğuna değinen Nazmi Durbakayım “Teknik Yapı Metropark’ın en önemli albenilerinden biri de ulaşım olacak. Teknik Yapı Metropark, Mahmut Bey Gişelerinin yanında yer alıyor. Büyükşehir Belediye Başkanlığı ulaşım planlaması çerçevesinde Halkalı metro durağı, Teknik Yapı Metropark’ın hemen yanı başında bulunuyor. Atatürk Havalimanı’nın Teknik Yapı Metropark’a uzaklığı ise yaklaşık 10 kilometre.

Haberin Devamı

‘Ambalaj değil, ürün satmak istiyoruz’

Teknik Yapı Metropark projesinin hazırlık aşamasında her çalışmanın kılı kırk yarılarak yapıldığını aktaran Nazmi Durbakayım “Teknik Yapı markasından daire alanlarda oluşan güvenilir firma imajını devam ettirmek için risk analizlerini daha hassas yaparak projeyi planladık. Kullandığımız malzemeden daire tiplerine, projedeki sosyal donatıdan fiyata kadar aylar süren bir araştırma gerçekleştirdik” dedi.

Bilinen Teknik Yapı kalitesi ve sağladığı müşteri memnuniyetinden hiçbir şekilde taviz verilmediğinin altını çizen Nazmi Durbakayım, Teknik Yapı Metropark’ın daire içinden dışına doğru projelendirildiğine vurgu yaptı. Teknik Yapı’nın ürettiği konutlarla tanındığını hatırlatan Durbakayım “Teknik Yapı Metropark’ı tasarlarken, proje çizimine daire içinden başladık ve en son projenin dış duvarlarını çizdik. Önceliğimizi yaşam alanlarına verdik. Araştırmalarımız sonucunda bu bölgede çok az kullanılan sosyal tesisleri projeye dahil etmedik. Ayrıca Halkalı bölgesinin tipik sıkışık yapılaşmasını gördükten sonra, Teknik Yapı Metropark’ta avlu konseptini uyguladık. Böylece projede yaşayacak olanların hem dairesinde hem de sitenin genelinde de daha rahat nefes alabilmesini amaçladık” bilgisini paylaştı.

Haberin Devamı

Standart Teknik Yapı kalitesinden taviz vermeyen fiyatların rekabetçi olmasının iki önemli nedeni olduğunu açıklayan Nazmi Durbakayım “Öncelikle Teknik Yapı’nın marka gücünü ve hali hazırdaki projelerimize bağlı satın alma gücünü kullanarak, maliyetleri asgariye indirdik. Uzun zamandan sonra Avrupa Yakası’na tekrar geri dönmemiz nedeniyle kar marjını düşük tutmamız ise ikinci sırada yer aldı” açıklamasında bulundu.

Lansmana özel rekabetçi fiyat

Rekabetçi fiyatlarla ön plana çıkan Teknik Yapı Metropark projesinde lansmana özel fiyatlar 95 bin liradan başlayacak. Teknik Yapı Metropark projesindeki dairelerin yarısını oluşturan 1+1 tipi dairelerin başlangıç fiyatı 133 bin 100 lira olarak belirlenirken, 2+1 tipi dairelerin başlangıç fiyatı ise 227 bin lira olarak açıklandı. Geniş daire tipi tercih edenlere yönelik satışa çıkan 3+1 tipi daireler 318 bin 100, 4+1 tipi dairelerin ise 466 bin 800 lira başlangıç fiyatlarıyla satışa sunuluyor.
Sosyal birimler ve rezidans hizmetleri sayesinde her hizmeti daire sahiplerine sunarak konforlu ve rahat bir yaşamın kapılarına açan Teknik Yapı Metropark projesi, toplam 1.272 adet rezidans daire ve 30 ticari birimden oluşuyor. Teknik Yapı’da yer alacak olan 30 ticari birim daha sonra satışa sunulacak.

Haberin Devamı

Konut finansman oranı ve vade seçeneğinde alternatif

Avrupa kıtasına rekabetçi fiyatlarla giriş yapan Teknik Yapı, Metropark projesine özel satış stratejisinde ödeme miktarına göre sıfır konut finansman oranı belirledi. Uzun vadeli ödeme yapmak isteyenler için belirlenen konut finansman oranı ise yüzde 69 ile yüzde 70 arasında olacak. Buna göre yüzde 5 peşinat verenler takip eden 6,12, 18 ve 24 aylarda daire fiyatının yüzde 5 oranında ara ödeme yapacak. Yüzde 25 peşinat ödeyenler için 12 aya, yüzde 50 peşinat ödeyenlere ise 24 aya kadar sıfır konut finansman oranı sunulacak.

Yaşamın tadını çıkarmak lazım
Projede, satın alma gücünü artıran ve kullanma maliyetini azaltan optimum sosyal alana yer verildi. Teknik Yapı Metropark projesi, gerek işletim maliyeti açısından gerekse mevcut alanların daha etkin kullanılabilmesi açısından sosyal tesislerinde fazla abartıya kaçmıyor. Bu kapsamda projede fitness center, Türk hamamı, sauna, buhar odası, masaj odaları, yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, yarım saha basketbol sahası, çocuk parkları, yürüyüş ve koşu parkuru yer alacak.
Dairelerdeki ferahlığı artıracak bir diğer unsur ise giydirme cephelerdeki renkli camlar olacak. Güneşten maksimum fayda sağlayacak olan camlardan en az bir tanesi dışa açılacak.
Yaklaşık 1.450 adet kapasiteli kapalı otoparklar da ve sosyal tesis içerisinde engelli rampaları, ‘Engelsiz Yaşam’a olanak tanıyacak. Bina içi ve dışının güvenliğinde görev yapacak olan Teknik Güvenlik, özellikle binalara girişler şifreli kapılardan yapılmasını sağlayacak.