Konut MIPIM'de Türkiye konuşuldu

MIPIM'de Türkiye konuşuldu

16.03.2016 - 13:14 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM kapılarını açtı

MIPIMde Türkiye konuşuldu

Alkaş’ın Türkiye temsilciliğini yaptığı dünyanın en büyük ve en önemli gayrimenkul fuarı MIPIM, kapılarını açtı

Haberin Devamı

Fransa'nın Cannes şehrinde gerçekleştirilen MIPIM, 5-18 Mart 2016 tarihleri arasında 89 ülkeden 21.400 katılımcıyı bir çatı altında topladı.

Türkiye adına en önemli katılım İstanbul Ticaret Odası tarafından hazırlanan 685 metrelik İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı oldu. Çadırın en önemli etkinliği ise geçen sene olduğu gibi 96 metrekarelik Yaşayan İstanbul Maketi oldu.

T.C. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanı Mehmet Ergün Turan ve Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, MIPIM'de bulunarak Türk firmaları ziyaret etti.

Turan TOKİ'nin MIPIM Fuarı'na çok önemli bir paydaş olarak katılım gösterdiğini vurgulayarak:

"Türkiye, Avrupalı yatırımcı için önemini korumayı sürdürüyor. Başta 3. Havalimanı olmak üzere MIPIM'de çok önemli projelerimizi sergiliyoruz. Burada yalnızca gayrimenkul firmalarımız değil, mimarlarımız da bulunuyor. Gelecek yıllarda çok daha geniş ölçekli katılımları bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Emlak GYO Başkanı Murat Kurum ise Anadolu'ya gelen ilgiyle o bölgelere doğru yatırım yapma potansiyelinin paralel geliştiğini söyleyerek, "Türkiye'nin en büyük gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak geçen yıl yabancıya yüzde 20 düzeyinde satış gerçekleştirdik. Ocak ayında da yine yüzde 10-15 düzeyinde satışa imza attık. Türkiye büyüyor; inşaat sektörü de paralel olarak büyümek zorunda." ifadelerini kullandı.

Alkaş Yönetim Kurulu Başkanı ve JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş, MIPIM 2016’nın ilk gününde Türkiye’nin ortaya koyduğu performansa dikkat çekti.