Konut Ofisiniz Nasıl Renklenir?

Ofisiniz Nasıl Renklenir?

14.03.2013 - 11:54 | Son Güncellenme:

Ev dekorasyonunuz konusunda her detayı incelikle ele alırken, çalışma ortamınıza aynı önemi ve inceliği gösteremiyorsanız işte birkaç ipucu...

Ofisiniz Nasıl Renklenir

Günde en az 8 saatinizin geçtiği, bazen ailenizden, evinizden bile daha çok vakit geçirdiğiniz ofisiniz ya da çalışma ortamınız aslında hayatınızı sandığınızdan daha fazla etkiliyor.

Haberin Devamı

Çalışma ortamınızda yapacağınız değişiklikler size iyi gelirse motivasyonunuzu ve buna bağlı olarak da performansınızı etkileyecektir.

Gün içinde yaşadığınız olaylar, duygu durumunuz, nasıl performansınızı etkiliyorsa, çalışma ortamınız da sizi o derece de etkileyecektir. Soğuk ve düzensiz bir ortamda çalışmak hem sizi mutsuz edebilir, hem de üstlerinize karşı olumsuz bir imaj sergilemenize neden olabilir.

Ev dekorasyonunuz konusunda her detayı incelikle ele alırken, çalışma ortamınıza aynı önemi ve inceliği gösteremiyorsanız işte birkaç ipucu...

*Ofis dekore edilirken hassasiyet göstermeniz gereken konulardan biri ışıktır. Işığın hangi açıdan geldiği temponuzu etkileyecektir. Dekorasyona ilk önce masanızın yeriyle başlayabilirsiniz. Masanızın mümkünse soldan ışık alması en idealidir. Aksi takdirde kalemizin gölgesi yazı yazdığınız kâğıda düşerek sizi rahatsız eder.

Haberin Devamı

*Size ayrılan alanın dekorasyonunu düzenlerken, ofisin genel çizgisinden şaşmamaya ve aşırıya kaçmamaya özen göstermelisiniz.

*Abartılı tasarımlar kişiliğiniz hakkında yanlış anlaşılmalara yol açılmasına, ya da gözünüzün bilgisayar ekranından kaymasına sebep olabilir. Bu sebeple sadelikten vazgeçmemek faydalı olacaktır.

*Ofisinizde çok fazla eşya olmamalı. Kalabalık görüntü dikkatinizin sürekli olarak dağılmasına yol açar. Sizin sürekli taze ve canlı kalmanıza engel olur.

*Ofisinizde dikkat dağıtıcı ve saldırgan bir tutum yaratabilen kırmızı renk ile uykunuzu getirebilecek turuncu renkler kullanmamalısınız. Keskin olmayan canlı renkler ise enerjik hissetmenize yardımcı olabilir.

*Aydınlatmada mutlaka gözü yormayacak gün ışığı ampulleri kullanılmalıdır. Çok loş ışık da uyku getireceği için yavaşlamanıza neden olabilir. Göz yormayacak kadar kuvvetli ve canlı bir aydınlatma işinizi görecektir.

*Ofisinizde boş zamanlarınızı değerlendirmek için ya da çok bunaldığınızda başvurabileceğiniz kısa mola alternatifleri için objeler bulundurabilirsiniz. Hobi alanları ya da okuma köşeleri bu iş için kullanılabilir. Bu şekilde molalarınızı daha hareketli geçirip, çalışmaya daha enerjik dönebilirsiniz.

Haberin Devamı

* Ofisinizde varsa boş alanlar için birkaç çiçek ve bitki bulundurmanız ruh halinizi olumlu etkileyebilir. Yoğun tempoda nefes alma ihtiyacı hissettiğinizde yeşil renk ve bitkiler size pozitif enerji verecektir.

- Milliyet