Konut Peyzajcılar yine umduğunu bulamadı

Peyzajcılar yine umduğunu bulamadı

14.10.2010 - 11:21 | Son Güncellenme:

Geçen yıl küresel krize bağlı olarak peyzaj düzenlemelerinde yapılan ertelemeler nedeniyle yaşadığı durgunluğu 2010’da atmayı bekleyen peyzaj sektörü, kırgınlığını bu yılda atamadı.

Peyzajcılar yine umduğunu bulamadı

Peyzaj Mimarları Odası (PMO) Adana Şube Başkanı Ramazan Doğru, yaptığı açıklamada Avrupa ülkelerinde asırlık geçmişe sahip peyzaj mimarisine gösterilen önemin Türkiye’de beklenilen kadar olmasa da arttığını söyledi.

Yapılan düzenlemelerin yaşam kalitesini artırdığını vurgulayan Doğru, “Düzenlemelerdeki maliyet bitkilerin tipi ve büyüklüklerine göre değişiyor. Çok iyi bir peyzaj, villa veya normal müstakil bir binanın değerini artırıyor. Peyzaj düzenlemeleri konutlara artı değer sağlıyor. Örneğin 1000 lira tutarında yapılan bir harcama evin değerini 3 bin lira artırıyor. Bu yönüyle bakıldığında peyzajın önemi anlaşılır” dedi.

Bitki yelpazesini, konut ve işyerlerinde farklı formatlarda uygulayarak her geçen yıl kendisini geliştirmeyi başaran sektörün öneminin anlaşılır olmasının kendilerini sevindirdiğini ifade eden Doğru, 20 yıl önce gereksiz gibi görülen sektörün artık çok önemli olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

DİĞER SEKTÖR HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ !