Konut Plazalar Yükseldi, Ofis Anlayışı Değişti

Plazalar Yükseldi, Ofis Anlayışı Değişti

14.03.2013 - 10:58 | Son Güncellenme:

Ofis Tekin yönetim kurulu başkanı Cemal Tekin: ‘’Yeni trend açık renkler, açık ofisler ve işlevsel ürünler’’

Plazalar Yükseldi, Ofis Anlayışı Değişti

İstanbul ve Ankara’da plazaların birbiri ardına yükselmesiyle birlikte ofislerde konfora ve işlevselliğe olan talebin arttığını, bu eğilimin üreticileri tasarıma yönelttiği bildirildi.

Sektördeki gelişmeleri yakından takip eden ve trendlere uygun özel tasarımlarıyla dikkati çeken Ofis Tekin’in yönetim kurulu başkanı Cemal Tekin, Siteler’de 10 yıldan beri ofis mobilyaları sattıklarını, kişiye özel tasarımlarıyla ürünlerinin büyük ilgi gördüğünü belirtti.

Türkiye’nin hızla değiştiğini, bu değişimin tüm sektörleri etkilediğini anlatan Tekin, ‘’İstanbul’da, Ankara’da ardı ardına plazalar yükselmeye başladı. Binalar son derece konforlu olunca, doğal olarak ofis mobilyasında da konfora olan talep arttı. Tavandan, tabana cam duvarlar olması, panoramik manzara klasik mobilyaların kullanımını zorlaştırıyor. Yeni trend açık renkler, açık ofisler ve işlevsel ürünler. Ofis Tekin olarak bu değişime kısa sürede ayak uydurmayı başardık. Özel tasarımlar üreterek, her tür talebi karşılayacak duruma geldik’’ dedi.

Klasik ofis anlayışlarında, siyah, kahverengi gibi koyu renklerden oluşan büro mobilyaları kullanılarak ortama ağır bir hava verilmesinin amaçlandığını anımsatan Tekin, şunları söyledi:

‘’Bu tercihe saygı duymakla birlikte yurt dışında yapılan araştırmalarda, açık renk ve estetiksel ofis mobilyalarının müşteriler üzerinde pozitif etki bıraktığı, ofis sahibini de rahatlattığı ortaya çıkmıştır. Büroya gelen müşterilerle daha rahat bir görüşme yapılması için sade bir tasarım, ayrıntıya dayalı bir dekorasyon kullanılmasından daha iyi sonuçlar doğurmakta. Müşteri, ofis mobilyasındaki ayrıntılara değil, size odaklanmalı.’’

Ofis mobilyası sektöründe tasarımın büyük önem kazandığını vurgulayan Cemal Tekin, ‘’Türkiye’de tasarımın önemi yeni yeni kavranmaya başlandı. Ofis Tekin olarak trendleri yakından takip ediyoruz. Bugüne kadar Frankfurt, Münih, Zürih, Monte Carlo’yu adım adım gezerek, ofis mobilyasındaki trendleri inceledim, 9-14 Nisan arasında düzenlenecek Milano Mobilya Fuarı’na giderek, yeni tasarımları yerinde göreceğim. Edineceğim izlenimler, yeni tasarımlar üretirken firmamıza yol gösterecek’’ diye konuştu.