Konut Sektörün öncüleri 4. İnşaat ve Konut Konferansı'nda

Sektörün öncüleri 4. İnşaat ve Konut Konferansı'nda

26.01.2016 - 12:02 | Son Güncellenme:

Milliyet'in ve Milliyetemlak.com'un medya sponsoru olduğu 'Silverline 4. İnşaat ve Konut Konferansı'gerçekleşti.

Sektörün öncüleri 4. İnşaat ve Konut Konferansında

İnşaat profesyonellerinin VIP buluşma adresi olarak 4. yılında tekrar kapılarını açan İnşaat ve Konut Konferansı Silverline sponsorluğunda gerçekleşiyor.

Haberin Devamı

Milliyet'in ve Milliyetemlak.com'un medya sponsoru olduğu 'Silverline 4. İnşaat ve Konut Konferansı', sektöre yön veren firmaların yoğun katılımı ile Marriott Hotel Asia’da gerçekleşti. Ulusal ve uluslararası pazarda rekabet gücünü arttırıcı kalkınma hedefleri, kentsel dönüşüm süreci ve markalaşmanın tartışıldığı sektörün en önemli buluşmasında, konut sektörüne girdiği 2010 yılından bu yana proje pazarında her yıl yüzde 80 büyüme kaydeden Silverline Ankastre platin sponsor olarak yerini aldı...

İnşaat sektörünün önemli isimlerinin bir araya geldiği konferansta açılış konuşmasını İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım yaptı. Durbakayım konuşmasında, konut sektöründe balon olmadığından ve artan ihtiyaçlara yönelik üretimin artarak devam etmesi gerektiğinden bahsetti.

Haberin Devamı

Kurulduğu yıldan bugüne hedefini dünya markası olmak olarak belirleyen Silverline, 1995 yılında Türkiye'de ilk sürgülü aspiratörü üreterek sektörde büyük başarılara atacağının iddiasını ortaya koydu. Uzmanlaştığı alanda yeni teknolojiler ve trendler ile özel tasarımlar geliştiren Silverline, teknolojiyi kalite, estetik ve tasarım ile birleştirerek kısa zamanda mutfakların tercih edilen markası haline geldi.

2016 yılında proje pazarında önemli atılımlar gerçekleştirmeyi planlayan Silverline , konferansta sektörün önemli isimleri ile bir araya gelerek hedeflerini paylaştı. Konferansta konuşan Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, Türkiye'nin amiral gemisi olarak çok önemli değerler üreten, yurt içi ve yurt dışında ciddi projelere imza atan inşaat sektörünün her geçen yıl büyüdüğünü, sektördeki bu büyümenin farklı bir çok sektörü de olumlu etkilediğini ifade etti. Türkiye'nin önemli bir üretim üssü olduğunun altını çizen Laçin, "Türk sanayisi ve markaları dünyada önemli başarılara imza atıyor. Sektörümüzden biraz bahsetmem gerekirse, Türk beyaz eşya sektörü, Avrupa'nın en büyük, dünyanın 3. büyük üreticisi konumunda. 1.500 ün üzerinde ar-ge çalışanı ile ülkenin en fazla inovasyon üreten sektörü ve üretiminin yüzde 70'ini ihraç ediyor. Bu ve buna benzer veriler sektörümüz açısından büyük başarıyı ortaya koyuyor" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Türkiye Ankastre Mutfak Ürünleri pazarının da son 5 yılda önemli bir atılım gerçekleştirdiğini belirten Silverline Ankastre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Laçin, pazarın yaklaşık yüzde 100 büyüdüğünü ve ankastrenin toplam beyaz eşya pazarının yüzde 28'ini oluşturduğunu ifade etti. “Sektörün büyümesini tetikleyen en önemli etkenlerin; inşaat ve konut sektöründeki büyüme, kentsel dönüşüm projeleri, kentlere göçün artması, mutfakların modernleşmesi, 1+1 ve 1+0 konut talebi ile artan birim konut adetleri,toplu konut ve nitelikli konut projelerinin büyük şehirlerin dışında da büyümesi, mutfakta geçen zamanın artması ve modern site hayatı olduğunu söyleyen Laçin, konut sektöründe markalı ürünlerin tercih edildiğini ve ankastre pazarında yapılan satışların yüzde 35'ini konut pazarının domine ettiğini vurguladı.

Proje pazarına girdiği 2010 yılından bu yana her yıl yüzde 80 büyüme kaydeden Silverline, sektöre özel sunduğu çözümler ve hizmetler ile önemli projelerin mutfaklarına imzasını atacak.

Haberin Devamı

Proje pazarına girdikleri 2010 yılından bu yana ürettikleri ankastre ürünler ile küçük bir şehir inşaat ettiklerini ifade eden Mustafa Laçin. "Ocak, fırın ve davlumbazdan oluşan ürün gamı ve inşaat sektörüne özel hizmetlerimiz ve esnek çözümlerimiz ile konut sektöründe her yıl ortalama yüzde 80 büyüme kaydettik. Üretimden gelen gücümüz ve teknolojimiz ile yurt içinde ve yurt dışında önemli başarılara imza attık şeklinde konuştu. Nitelikli ve markalı konut projelerinin son yıllarda gösterdiği yükseliş ile birlikte ankastre pazarının da büyüme gösterdiklerini belirten Laçin " toplam ankastre pazarında yüzde 10'luk pazar payı ile sektörün önemli markalarından biri olduklarını ifade etti.

Proje pazarında yüzde 11 pazar payına sahip olan Silverline, bu rakamı 2016 yılında yüzde 15'e çıkarmayı planlıyor. 2010 yılından bu yana Türkiye genelinde toplam 6267 projede 212 bin 160 birim konutta toplam 532 bin adet ürünle yer aldı. Güçlü üretici kimliği ile konut sektörüne adım attığı günden bu yana sektörün önemli oyuncuları arasına giren Silverline Ankastre, projelere hızlı, kaliteli ve esnek çözümler üretiyor. Konut sektörüne özel proje ekibi ile inşaat projelerine özel çözümler ve satış sonrası hizmetler sunan marka hem projeyi hem de projeden satın alma yapan nihai tüketiciyi mutlu ediyor . Projelendirme aşamasında ürünlerin uygulaması ve doğru çalışma koşullarına yönelik keşif hizmeti sağlarken, teslimatla birlikte kadrolu montaj ekibi ürünlerin hızlı ve güvenli bir şekilde montajını gerçekleştiriyor. Silverline ayrıca ev sahiplerine oturumla birlikte başlayan esnek garanti uygulaması sağlıyor.

Haberin Devamı

Davlumbaz ve aspiratör pazarında Avrupa'nın ilk 5, dünyanın ilk 10 üreticisi arasında...

1994 yılında Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde kurulan Silverline, genç, dinamik ve deneyimli kadrosu, yenilikçi vizyonu ve gerçekleştirdiği yatırımlar ile kısa sürede sektörün en önemli oyuncularından biri olmayı başardı. Geçen 21 yıllık sürede Türkiye'nin ihracatta ilk 500 firması arasında yerini alan ve bugün 5 kıtada 73 ülkeye ihracat gerçekleştiren Silverline; Dünya üzerinde 3100 noktada tüketicisiyle buluşuyor. Girdiği pazarlarda güçlü konumda yer alan Silverline, showromları bulunan, Danimarka pazarında yüzde 13, Fas'ta yüzde 12 pazar payına sahipken Irak'ta ise ankastre pazarının lider markaları arasında yer alıyor.

2006'da halka açılarak yaptığı ilk markalaşma atağının ikincisini ise Turquality ile yapan marka, 2014 yılında dahil olduğu Turquality Destek programı ile global pazardaki markalaşma sürecini hızlandırarak dünya markası olma yolunda önemli adımlar atıyor.

85.000 m2 alanda yılda 1 milyon 200 bin adet üretim gerçekleştiren Silverline, davlumbaz ve aspiratör pazarında Avrupa'nın ilk 5, Dünyanın ilk 10 üreticisi arasında yer alıyor. Kendi bünyesinde SGS ve TSE tarafından akredite edilmiş, IEC standartlarına uygun gelişmiş laboratuarlara sahip olan marka, ISO 9001, IS0 14001 ve ISO 10002 kalite sertifikaları ile toplam kalite yönetimini benimseyerek, çevreye duyarlı üretim anlayışıyla sektörün sektörün takip edilen markası olmayı başarıyor. İnovasyonu ve müşteri memnuniyetini esas alarak, tasarım gücü yüksek, çevreye duyarlı, fonksiyonel tasarımlar geliştiren markanın ürün gamında davlumbaz, ankastre fırın, mikrodalga fırın, ocak, buzdolabı, bulaşık makinesi, çöp öğütücü, eviye, armatür yer alıyor. Yurtiçinde 500'e yakın bayisi ile tüketicisine ulaşan marka, 200’ü aşkın yetkili servis ve satış sonrası hizmetleri ile de tüketicisinden tam not alıyor.

Uluslararası ödüller ile tescillenen başarı..

Tasarım ve teknolojisinde yarattığı faklılığı yıllardır dünyanın en saygın ödül kuruluşlarından aldığı ödüler ile tescilliyor. 2009 yılından bu yana katıldığı tüm yarışmalardan tasarım ve fonksiyonellik alanında ödüllerle dönen marka bugüne kadar 103 uluslararası ödülün sahip oldu. Plus X, Reddot, Germany Design Awards ve KitchenInnovation Award , IF Design Award gibi önemli organizasyonlardan ödüle layık görülen Silverline Ankastre, Türkiye'den ilk ödülünü 2014 yılı sonunda Design Turkey Endüstriyel Tasarım Ödülleri'nden aldı.