Konut Seramiksan 53 ülkeye teknolojisini anlattı

Seramiksan 53 ülkeye teknolojisini anlattı

26.09.2014 - 14:09 | Son Güncellenme:

Dünyanın en büyük seramik fuarı Cersaie 22 Eylül'de İtalya'nın Bologna kentinde başladı.

Seramiksan 53 ülkeye teknolojisini anlattı

Fuar haftası kapsamında İtalyan makine üreticisi Sacmi Group sektör profesyonellerini bir araya getirdi. 53 ülkeden 200 profesyonelin katıldığı etkinlikte sunum yapan Seramiksan Vitrifiye Fabrikası Müdürü Selami Tek, teknoloji kullanımı ve inovasyon konularında bir çok ilki barındıran Seramiksan Vitrifiye fabrikasıyla ilgili bilgi verdi.

Haberin Devamı

Dünyanın önde gelen makine üreticisi Sacmi Group, Kongre Merkezi'nde gerçekleşen etkinlikte Seramiksan Vitrifiye Fabrikası Müdürü Selami Tek, sektör profesyonellerine Seramiksan'ın geçtiğimiz yıl üretime başlayan Vitrifiye Fabrikası ile ilgili ayrıntılı bilgiler sundu. Selami Tek, yapmış olduğu sunumda vitrifiye alanında kullanılan üretim teknolojileri anlamında bir çok ilki barındıran fabrika ve üretim tecrübelerini paylaştı. Dünyada ilk kez Seramiksan Vitrifiye fabrikasında uygulanan teknolojik yenilikler sektör profesyonellerinin ilgisini çekti.

7 yıldır kesintisiz olarak Cersaie Fuar'ına katıldıklarını ifade eden Seramiksan Vitrifiye Fabrikası Müdürü Selami Tek, "Karo ve vitrifiye üreticisi olarak teknolojik yenilikler ve tasarım üstünlükleriyle dünyada marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediklerini" söyledi. Seramiksan'ın yapmış olduğu yatırımların uzun vadeli olarak planladığını belirten Selami Tek, "Tüm yatırımlarımızda mümkün olan en ileri teknolojiyi kullanmaya özen gösteriyoruz. Gerektiğinde makine üreticileriyle birlikte ihtiyacımıza yönelik makineler tasarlıyor ve ürettiriyoruz." dedi. Seramiksan Vitrifiye fabrikasının dünyada teknoloji kullanımı ve yenilikçilik olarak ilk sırada yer alığını söyleyen Tek, "Böyle bir fabrikayı Türkiye'ye kazandırmış olmak hem markamız hem bizler için gurur kaynağı" dedi.

Haberin Devamı

ÜRETİMİN YÜZDE 30'U İHRACATA

Ürettikleri ürünlerin yüzde 30'unu ihraç ettiklerini, üretimin yüzde 70'ini ise iç piyasaya çalıştıklarını ifade eden Tek, "Japonya, Singapur, ABD ve Kanada gibi ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ve Türki Cumhuriyetler dahil 50 ülkeye ihracatımız var. Yeni pazarlara ihracat konusunda çalışmalarımız var" diye belirtti.

Yazarlar