Konut Spine Tower'ın sahibi kim?

Spine Tower'ın sahibi kim?

10.04.2015 - 15:31 | Son Güncellenme:

Maslak Spine Tower Yönetimi'nden çok tartışılan Soma Holding bağlantısı hakkında açıklama geldi.

Spine Towerın sahibi kim

Soma faciasıyla gündeme gelen Soma Holding ve Spine Tower ilişkisiyle ilgili Spine Tower Yönetiminden kamuoyu açıklaması geldi.

Haberin Devamı

Açıklama şu şekilde:

Spine Tower arsa sahipleri ve kat malikleri olarak önemle hatırlatmak isteriz ki Maslak’ta bulunan Spine Tower, Soma Holding’e ait değildir.

Spine Tower bina sahipleri ve yönetiminin, Soma’da yaşanan elim kazayla, Soma Holdingle ve iştirakleriyle bir ilişkisi bulunmamaktadır.

Spine Tower, Tilaga İnşaat ile olan “Müteahhitlik Anlaşması”nı Soma’daki elim kazanın ardından feshetmiştir. Fesih, 27 Mayıs 2014 tarihinde basına ve kamuoyuna saygıyla duyurulmuştur.

Kamuoyunda Spine Tower’ın Soma Holding’e ait olduğuna dair yer alan gerçek dışı beyanlar maalesef amacını aşmakta ve Soma’da yaşanan elim kazayla hiçbir ilişkisi bulunmayan bina sahipleri ve yönetimini mağdur etmektedir.

Spine Tower binasından yer satın alanların, arsa sahiplerinin ve projenin yönetimini sağlayan iyi niyetli insanların hak ve hukukunun korunması için gerçek dışı beyanda bulunanlar hakkında tüm hukuki işlemlerin başlatılacağını kamuoyuna arz ederiz.

Haberin Devamı

Spine Tower hakkında merak edilenler

Spine Tower’ın arsa sahipleri, 1968 yılından bu yana Eyigüngör, Ortaş, Sayılı ve Uzal aileleridir.

Bugün Spine Tower, bina sahibi 75 kişiye aittir. Bu bilgi, tapu kayıtlarında mevcuttur.

İyi bilinmelidir ki Spine Tower projesinin finansmanı, Soma Maden Ocakları’ndan elde edilen gelirlerle yapılmamıştır. Spine Tower, satın alan 75 kişinin sağladığı finansman ile yapılmıştır.

Spine Tower’da Alp Gürkan’ın sadece 150 m2’lik, 1 (Bir) adet dairesi vardır. Bu daireye, başka bir dava kapsamında TMSF tarafından el konmuştur. Daire, 20 Nisan 2015 günü TMSF binasında yapılacak ihale ile satılacaktır.

Avrupa Gayrimenkul Ödülleri, Londra 2012 “En İyi Ofis Mimarisi Ödülü”

“Türkiye’nin En İyi Ofis Mimarisi Ödülü”

MIPIM 2014 “En İyi Mimari Proje Ödülü”

LEED Gold Sertifikası Sahibi