Konut Taurus AVM Engellileri Unutmadı

Taurus AVM Engellileri Unutmadı

03.12.2013 - 11:39 | Son Güncellenme:

Firma ve alışveriş merkezlerinin beklentileri karşılayamayan çalışmaları engellileri harekete geçiriyor.

Taurus AVM Engellileri Unutmadı

Sayıları milyonlarla ifade edilen engelli vatandaşlar, eskiden olduğu gibi kendilerine sunulanla yetinmeyip hayatın her aşamasında olduğu gibi alışverişte de 1 adım atana 2 adım gidiyor, engellileri düşünen firma ve mekanları tercih ediyor. Tıpkı inşaat aşamasından itibaren engellileri düşünerek, insan haklarına uygun, evrensel özelliği ile "herkes"in AVM'si olan Taurus'ta olduğu gibi.

Haberin Devamı

Ülkemizdeki engelli oranı son istatistiklerde yüzde 12,19 olarak gösteriliyor. Sadece görme zorlukları nedeniyle sürücü belgesi alamayan 5 milyon kişi de hesap edildiğinde engellilerin sayısı daha da artıyor. Ülkedeki gelişime paralel olarak engelli vatandaşlar için her geçen yıl yeni kazanımlar getirilmesine karşın, özellikle firma ve alışveriş merkezlerinin beklentileri karşılayamayan çalışmaları engellileri de harekete geçiriyor.

İnşaata başlamadan önce bu büyük kitle için alışverişi çile olmaktan kurtaracak projeler üretmeye başlayan Taurus AVM'nin de danışmanlığını yapan Bülent Kelleci'ye göre engelliler eskiden olduğu gibi her yıl 3 Aralık'ta anılan, sorunları gündeme getirilen kişiler olmak istemiyor. Hayatın her aşamasında yaşam kalitelerini artıracak önlemler istiyorlar. Devletin aldığı önlemler kadar özel sektörden de arzuladıkları adımların atılmasını bekliyorlar.

Haberin Devamı

Örneğin sadece Braille alfabeli kozmetik ürün pazarladığı için fiyatı yüksek de olsa kozmetik tercihini bu ürünlerden yana kullananlar var. Yani kendilerine bir adım atanlara 2 adım gidiyorlar.