Konut Üçüncü Oturumda Yatırım Fırsatları

Üçüncü Oturumda Yatırım Fırsatları

03.06.2014 - 16:37 | Son Güncellenme:

İzmir'de düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Yeşil Çevre Zirvesi'nde dönüşüm tüm ayrıntılarıyla tartışıldı.

Üçüncü Oturumda Yatırım Fırsatları

Yatırım fırsatlarının konuşulduğu üçüncü oturumun moderatörü Milliyet yazarı Güngör Uras oldu. Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Milliyet&Vatan Ege Temsilcisi Hamdi Türkmen, Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, Şehir Plancısı Faruk Göksu konuşmacılardı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar konuşmasında binlerce yıldır medeniyetleri kucaklayan İzmir'in en önemli şehirlerden biri olduğunu, kültür sentezinin de başarıyla bir arada yaşandığını anlattı. 1980'ten sonra gelişen hızlı çarpık yapılaşmanın kent kimliğine verdiği zararı, estetik kaygılı çalışmalara hız kazandırarak gidereceklerini söyleyen Akpınar, İzmir'in denizden planlanması gerektiğini vurguladıç

Karabağlar Başkanı Muhittin Selvitopu, Düzensiz yapılaşmanın İzmir'deki en büyük sıkıntı olduğunu dile getirdi. Belediyenin yetksinin olmadığı alanlarda tıkanıklık yaşandığına dikkat çeken Selvitopu, yasada imar hakkı artışının belirtildiğini, uygulamada imar kanunu kriterlerinin aranmadığını, bu nedenle de yeşil alan, sosyal alan ve alt yapı çalışmalarından feragat edildiğini ifade etti. En doğrusunun yerinde dönüşüm olduğunu söyleyen Selvitopu, dönüşecek alanların yanlış değerlendirilmesi sonucu sorunlar yaşanacağını söyledi.

Haberin Devamı

Şehir Plancısı Faruk Göksu, tasarım ve uzlaşma olmadan kentsel dönüşümün mümkün olmadığını söyledi. Türkiye'de kentlerin üçüncü kez dönüştürüldüğüne dikkat çeken Göksu, artık çok kararlı ve stratejik davranmak gerektiğini söyledi. Kent stratejileri geliştirerek 81 kenti yeniden tasarlaadıklarını ifade eden Göksu,

Kimlik,

Kapasite,

Kaynak,

Katılım,

Kaliteli çareler,

Kurgu kavarmlarının başarı için gerekli olduğunu söyledi.

Kentsel Dönüşümün gayrimenkul geliştirme demek olmadığının altını çizen Göksu, İzmir'in geleceği için şu kriterleri sıraladı:

Küresel bakılmalı

Koalisyon kurulmalı

Kıyısal Dönüşüme önem verilmeli

Körfez dikkate alınmalı

Kent merkezi dengesi

Kültür ve ticaret aksı

Katma değer

Kümeleme

Kentsel Dönüşüm

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk, ulaşım sorunlarının öncelikli olarak göz önüne alınmasını ifade ederek başladığı konuşmasında kentsel Ege'nin incisi İzmir'de turizim hareketleri ve kentsel dönüşümü desteklediklerini söyledi.

Milliyet&Vatan Ege Temsilcisi Hamdi Türkmen İzmir'in üçüncü kez yenilenme sürecinde olmasına şahitlik ettiğini, yeni adımların 60'lı yıllar baz alınarak planlanabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Bengü Öner- Milliyet