Konya KONYA’DA BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ KUTU PANİĞİ

KONYA’DA BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ KUTU PANİĞİ

31.08.2016 - 17:14 | Son Güncellenme:

.

KONYA’DA BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ KUTU PANİĞİ

Konya’da kentin en işlek bölgesine bırakılan ve oyuncak dinamitlerden hazırlanarak bomba süsü verilen kutu, paniğe neden oldu. Düzenek, bomba imha ekipleri tarafından fünye ile patlatıldı.
Olay, saat 15.00 sıralarında Alaeddin Bulvarı civarındaki otobüs duraklarının bulunduğu bölgede meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, siyah bir ayakkabı kutusu içerisindeki bomba süsü verilmiş düzeneği fark eden vatandaşlar polise ihbarda bulundu. Kısa sürede bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Güvenlik nedeniyle Alaeddin Bulvarındaki trafik akışı durdurulurken, bölge geniş güvenlik önlemi alınarak yaya geçişlerine kapatıldı. Civarda bulunan iş yerleri ve dükkanlara da güvenlik nedeniyle giriş çıkışlar yasaklandı.
Özel kıyafet giyen bomba imha uzmanı düzenekte incelemelerde bulundu. Ardından düzenek fünye kullanılarak büyük bir gürültüyle patlatıldı. Parçalara ayrılan kutuda yapılan incelemelerde oyuncak dinamitlerden bomba süsü verilerek sahte bir düzenek oluşturulduğu anlaşıldı. Düzeneğin imha edilmesinin ardından araçların ve yayaların geçişine izin verildi.
Polis, sahte düzeneği hazırlayan kişi ya da kişileri bulmak için çalışma başlattı.