Konya Konya'daki Fetö/Pdy Çatı Davası

Konya'daki Fetö/Pdy Çatı Davası

31.01.2018 - 14:16 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi

Konyadaki Fetö/Pdy Çatı Davası

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya bazı sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan E.B, 2006-2015 yıllarında cemaat olarak bildiği yapının içinde yer aldığını, bu dönemde yaşadıklarını samimiyetle anlattığını söyledi.

Gittiği bir düğünde tanıştığı kişinin kendisini sohbetlere davet ettiğini, örgütle ilişkisinin bu şekilde başladığını belirten E.B, “Bir süre sohbetlere katıldım. Daha sonra örgütten bir kişi bana artık mütevelli olduğumu söyledi. Bu konumum 17-25 Aralık olaylarına kadar sürdü. Bana mütevelli olduğumu söyleyen Rahmi isimli şahıs her ay öğrenci evleri masrafları için benden bin 500, 2 bin lira isterdi. Toplamda yaklaşık 30 öğrenciye burs verdim." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

E.B, 2010 yılında örgüte ait Sabah Eğitim AŞ'nin yönetim kurulu üyesi yapıldığını dile getirerek, "İmza yetkisi sanıklardan Nurullah B. ile bendeydi. Talep üzerine vekaletimi örgütten birine verdim." dedi.

Vekaleti verdikten sonra dershane tarafından haberi olmadan banka kredisi çekildiğini anlatan E.B. kullanıldığını ve ateşe atıldığını anladığını aktardı.

Sanık E.B, 2012 yılında Konya'dan bir grupla Amerika'da, örgüt elebaşı Fetullah Gülen’in mütevellilere yönelik sohbetine katıldığına işaret ederek "17-25 Aralık olaylarından sonra yapıyı sorgulamaya başladım. Bu tarihten sonra burs, kurban, himmet adı altında örgüte maddi yardımda bulunmadım. Dershanede aldığım görev nedeniyle 2015 yılına kadar bir şekilde içinde bulunduğum yapıyla tüm bağlantımı 2015 yılında kopardım." şeklinde konuştu.

- "Himmet olarak 20 bin lira verdim"

Tanıklardan L.D. de geçmişte bazı sohbet ve toplantılara katıldığını söyledi.

Örgüt üyelerinin toplantılarda yaptığı himmet baskısından söz eden L.D, şunları kaydetti:

"Sanık Mevlüt Y. bir toplantıda herkese ne kadar himmet vereceğini söylüyordu. Ben himmet olarak 10 bin lira verebileceğimi söyleyince 'bu rakam az' dedi ve 20 bin lira istedi. Ben de kabul ettim ve himmet olarak 20 bin lira verdim. Ancak bu anlattığım olay yaklaşık 20 yıl önce yaşanmıştı."

Haberin Devamı

Mahkeme Başkanı, tanığın bu beyanı üzerine 20 yıl önce 20 bin liranın oldukça yüksek bir meblağ olduğuna dikkati çekti.