Konya Konya'daki Fetö/Pdy Çatı Davası

Konya'daki Fetö/Pdy Çatı Davası

06.02.2018 - 18:06 | Son Güncellenme:

FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi

Konyadaki Fetö/Pdy Çatı Davası

KONYA (AA) - Konya'da, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 195'i tutuklu 486 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

Konya 9. Ağır Ceza Mahkemesince, merkez Meram ilçesinde özel olarak hazırlanan Fatih Sultan Mehmet Spor Salonu'nda görülen duruşmaya bazı sanıklar, yakınları, avukatları ve tanıklar katıldı.

Tanıklardan Ö.H, kızının örgüte ait bir dershaneye kaydolmasıyla bu yapıyla tanıştıklarını söyledi.

Kızının 2009-2011 yıllarında üniversiteye hazırlanırken söz konusu dershaneye gittiğini belirten Ö.H, "Burada kızımın dershane öğretmeni olması dolayısıyla tutuksuz sanıklardan Züleyha Ç. ile tanıştık. Züleyha Ç, kızımın hafta sonları ablalarda kalmasının iyi olacağını söyledi. Ben de bunu kabul ettim ve kızımı ablalara göndermeye başladım." diye konuştu.

Bir gün Züleyha Ç’nin kendisine "Artık veliler için de sohbetler düzenleyeceğiz" dediğini aktaran Ö.H, "Züleyha Ç, veliler için haftada bir gün sohbetler düzenlemeye başladı. Ben de bu sohbetlere katılıyordum. Sohbetler öğrenci velilerinin evlerinde ya da dershanenin konferans salonunda oluyordu. Sohbet hocalığını üniversite öğrencileri yapıyordu. Sohbetleri ve öğrenci sohbet hocalarını organize eden kişi Züleyha Ç. olduğu için onun üniversite öğrencilerinden sorumlu abla olduğu kanaatine varmıştım." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Katıldığı sohbetlere ilişkin bilgi veren Ö.H, şöyle devam etti:

"Gittiğimiz ilk sohbette bize Fetullah Gülen vaazları dinlettiler ve sonrasında yine örgüt elebaşına ait kitaplar hediye ettiler. Sonraki haftalık sohbetlerde genellikle sadaka ve himmet üzerine dini içerikli uzun konuşmalar yapılıyor, sonrasında da velilerden sadaka ve himmet toplanıyordu. Genellikle cüzi miktarlarda sadaka veriyorduk. Ben haftalık ortalama 10-20 lira kadar sadaka olarak veriyordum. Bir de Kurban Bayramı öncesi Züleyha Ç. çevremizden örgüt adına kurban derisi toplamamızı istedi. Adak kurbanlarımızı da örgüte ait okul veya yurtlara bağışlayabileceğimizi söylemişlerdi. Eşim bir kez örgüte ait bir yurda bu şekilde bağışta bulunmuştu."

- "Şehir dışında bir okul yazmamız için baskı yaptılar"

Kızının üniversite sınavını kazanmasından sonra örgütle bağlantılarını kestiklerini savunan Ö.H, sözlerini şöyle sürdürdü:

Haberin Devamı

"Kızımın üniversite tercihlerini yaptığımız sırada şehir dışında bir okul yazmamız için baskı yaptılar. 'Şehir dışı tercih yapın, biz kızınıza bakarız’ diyorlardı ancak kabul etmedik ve Konya’da bir üniversiteyi tercih ettik. Zaten daha sonra ilişkimizi sonlandırdık."

Tanıklardan B.B. de lise yıllarında örgüte ait dershaneye gitmesiyle bu yapıyla tanıştığını aktardı.

2013'te üniversite eğitimi için başka bir şehirden Konya’ya geldiğini anlatan B.B, şunları kaydetti:

"Üniversiteye hazırlık sürecinde tanıştığım kişiler Konya’da bir kişinin benimle ilgileneceğini söyleyip bizi irtibata geçirdiler. Bu kişi sanık Ali K. idi. Kendisi Konya’ya geldiğimde ilk tanıştığım ve benimle ilgilenen kişiydi. Beni örgüte ait bir öğrenci evine yerleştirdiler. Öğrenciyken katıldığım sohbetlerde tanıştığım kişilere ilişkin bildiklerimi samimiyetle anlattım. Ali B’yi küçük bölge imamı olarak tanıdım. Ayrıca sohbet hocalığı da yapıyordu. Sanıklardan Şükrü A’nın da bölge muhasebecisi olarak örgütte görev aldığını biliyordum. Sanık Mikail Y. evlerde düzenlenen sohbetlerde bize hitap edenlerden biriydi."

Haberin Devamı

Duruşma yarın devam edecek.