Ekonomi Konya’dan dünyaya yayılacak ‘fon’ hazır

Konya’dan dünyaya yayılacak ‘fon’ hazır

12.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Emlak Konut güvencesiyle Torkam İnşaat’ın Konya’da yaptığı Temaşehir’ projesinin ticari üniteleri, Global MD Portföy’ün kurduğu GYF ile yerli ve yabancı yatırımcılara sunulacak.

Konya’dan dünyaya yayılacak ‘fon’ hazır

Emlak Konut GYO’nun gelir paylaşımı ihalesinde kazandığı Konya’daki arazi üzerinde Temaşehir Konya projesini hayata geçiren Torkam İnşaat ile projenin ‘42. Cadde’ adı verilen ticari üniteleri için ‘gayrimenkul yatırım fonu’ (GYF) kuruldu. Yakın zamanda yatırımcılara sunulacak GYF’nin yönetimi, fonun kurucusu olan Global MD Portföy Yönetimi tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

Konya’dan dünyaya yayılacak ‘fon’ hazır

Büyüklüğü 130-150 milyon lira arasında olan Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu için proje danışmanlığını ise BYY Finans ve Refina Gayrimenkul yapıyor. Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu aynı zamanda Emlak Konut’un yatırımcı olarak yer aldığı ilk GYF olma özelliğini taşıyor. Emlak Konut GYO’nun yüzde 10.5 paya sahip olduğu GYF’de, Torkam İnşaat 24.5, Global Yatırım ise yüzde 5 hissedar olarak bulunuyor.

Herkes kazanmalı

Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, GYF’ler ile hem ortak yatırımcılar oluştuğunu, hem de ortaya çıkan değeri herkesin paylaştığını dile getirdi. Kurum, “Fonun yüzde 60’ı yatırımcıya arz edilecek. Bu uygulamaların artması ile birlikte gayrimenkul pazarının derinleştiğini göreceğiz. 5 yıl sonra konuştuğumuzda herkes mutlu olmalı. Hem yerli, hem yabancı yatırımcıya arz edilecek fonu, yatırımcıya anlatmak için roadshowlar da düzenlenecek” dedi. Sektördeki nakit akışı sorununa da dikkat çeken Kurum, “Yüklenicilerin en iyi projelerde kârı yüzde 10-15. Yüksek faiz ve uzun vade söz konusu. Nakit akışında uzun vadeler sorunlu. Projenin bitiş süresi 36 ay ancak vadesi 60 ay. Döngüsel bir sorun var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kira getirisinden kâr payı

Fon, her yıl yatırımcılarına kira getirilerinden oluşan kâr payı dağıtacak. Fonun, yurtiçindeki yatırımcıların yanısıra yabancı yatırımcılardan da ilgi görmesi bekleniyor.

GYF’lerin kurumsal, şeffaf, güvenilir ve profesyonel yapılarıyla öne çıktığını belirten Torkam İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, “Torkam 42. Cadde Ticari Gayrimenkul Yatırım Fonu’nu güçlü ve küresel vizyona sahip üç kurucu yatırımcıyla hayata geçirmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Torkam İnşaat olarak, geliştirdiğimiz projelerde kurucusu olduğu GYF vasıtasıyla, projelerimizin primlendirme potansiyelini tüm müşterilerimize ve nitelikli yatırımcılara arz ediyoruz. Şirketimiz, hedeflerini gerçekleştirme ve yeni hedefler belirleme yolunda modern yatırım enstrümanlarını yakından takip ediyor ve hayata geçiriyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Yeni fırsatlar...

Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı Erol Göker de, birçok ilki içeren fonun benzer projelerin hayata geçirilmesi adına önem taşıdığını kaydetti. Global MD Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Gaye Braida Fernandez ise; GYF’nin hem gayrimenkul, hem de finans sektörü açısından yeni fırsatlar yaratacağını düşündüklerini dile getirdi.