Konya KONYA DOSTLARI YILLAR SONRA BULUŞTU

KONYA DOSTLARI YILLAR SONRA BULUŞTU

23.10.2015 - 15:06 | Son Güncellenme:

.

KONYA DOSTLARI YILLAR SONRA BULUŞTU

Konya Büyükşehir Belediyesi, üniversite eğitimini Konya’da tamamlayan 8 Balkan ülkesinden misafirleri Evlad-ı Fatihan Sıla-i Rahim Ziyaretleri Konya Dostları programı kapsamında Konya’da buluşturdu.
Duygusal anlara sahne olan programda konuşan Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve Bosna Hersek Fahri Konsolosu Ercan Uslu, Konya’da okuyan öğrencileri uzun yıllar sonra tekrar görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Bu faaliyetlerimiz, bağlarımız, işbirliğimiz artarak devam edecek. Çocuklarımızı buralarda okutalım, somut projeler üzerinde çalışalım” dedi.
Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı ve Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da, Konya’nın çok değiştiğini ama Konya halkının sevgisinin hiç değişmediğini belirterek, “Konya halkı sizleri sevgiyle kucaklaşmaya yine hazır. Her daim burası sizin vatanınız” diye konuştu.
NEREYE GİDERSEK KONYA İÇİMİZDE
Üniversite öğrenimini Konya’da yapan Sırbistan Sancak bölgesinden Novi Pazar Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Suljeviç ise, “Konya bizim şehrimiz. Konya bizi kabul ettiği için bütün Konyalılara teşekkür ediyorum. Bizim bütün başarılarımızın, yaptığımız şeylerin arkasında hep Konya’nın vurgusu var. İnanın nereye gidersek içimizde Konya’yı da götürüyoruz. Avrupa’nın her ucunda birer Konyalı var” dedi.
KONYA HER ZAMAN KALBİMİZDE
Duygulu bir konuşma yapan İsviçre’nin Cenevre Müftüsü İbrahim Husanoviç, yıllar sonra tekrar Konya’ya gelmekten büyük bir heyecan ve mutluluk duyduğunu belirterek, şunları söyledi: “Yıllar içinde Türkçe biraz gitti ama siz gitmediniz, Konya gitmedi, Türkiye gitmedi. Hep kalbimizde kaldınız. Yıllar sonra Konya’ya geldim. Şehri gezdim. Ben nereye geldim dedim. Konya o kadar gelişmiş ki inanamadım. Bu kadar gelişmesi büyük bir iş. Sizleri tebrik ediyorum.”
Program, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Selim Yücel Güleç’in proje sunumu ile devam etti. Balkanlardan gelen misafirler, 2 gün boyunca Konya’da tarihi ve turistik mekanları ziyaret ederek çeşitli programlara katılacak.