Antalya Konyaaltı Sahil Projesi

Konyaaltı Sahil Projesi

23.11.2016 - 10:24 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel: "Aktif üye sayısı 40 bini aşkın ATSO bu projeyi kendi kurumsal yapısı ile Antalya'ya kazandırabilir. Önemli olan bu dünya çapındaki projenin Antalya'ya kazandırılmasıdır"

Konyaaltı Sahil Projesi

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili "Aktif üye sayısı 40 bini aşkın ATSO bu projeyi kendi kurumsal yapısı ile Antalya'ya kazandırabilir. Önemli olan bu dünya çapındaki projenin Antalya'ya kazandırılmasıdır." dedi.

Haberin Devamı

Belediye Başkanı Türel, gazetecilere yaptığı açıklamada, Antalya'ya kazandırmak istedikleri Konyaaltı Sahil Projesi ile ilgili ATSO Başkanı Çetin'in önerisini olumlu karşıladıklarını söyledi.

Çetin'in, önceki gün yaptığı konuşmada Yeni Zellanda modelini örnek göstererek halkın küçük sermayelerle ortak olabileceği 40 bin kişilik bir şirket yapılanması ile Konyaaltı sahilinin yapılabileceği teklifinde bulunduğunu hatırlatan Türel, "Yeni Zellanda modeline filan gerek yok. Türk modeli ile bu projeyi gerçekleştirelim. Aktif üye sayısı 40 bini aşkın ATSO bu projeyi kendi kurumsal yapısı ile Antalya'ya kazandırabilir. Önemli olan bu dünya çapındaki projenin Antalya'ya kazandırılmasıdır." dedi.

Mimarlar Odası ile yapılan protokol kapsamında düzenlenen yarışma sonucunda birinci seçilen projenin bir dünya projesi olduğunu belirten Türel, ATSO'nun teklifine her türlü desteği vereceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

ATSO'nun kendi başkanlık döneminde şehrin okul, sosyal tesis gibi birçok ihtiyacını karşıladığına dikkat çeken Türel, "ATSO elini taşın altına koysun ve Konyaaltı'na bu projeyi birlikte kazandıralım." ifadesini kullandı.

Konyaaltı Sahil Projesi kapsamında Belediyelerinin alan tahsisleri ile ilgili Milli Emlak ve Vakıflar Genel Müdürlüğüne ödediği senelik yaklaşık 6 milyon civarında bir bedel bulunduğunu kaydeden Türel, belediyenin ödemesi gereken bu bedeli ATSO'nun karşılayarak ve yarışmada elde edilen projeyi aynen uygulayabileceğini dile getirdi.

Kendileri açısından önemli olanın projenin Antalya'ya kazandırılması olduğunu dile getiren Başkan Türel, şöyle konuştu:

"29 senelik işletme hakkını da böylelikle ATSO kullansın. Eğer bu projeyi ATSO kendi kurumsal yapısı ile yapmak istemezse kurucu ortağı olduğu ve yönetiminde etkin olduğu Tanıtım A.Ş'nin sermaye yapısını güçlendirerek de bunu gerçekleştirebilir. Davut Çetin'in Konyaaltı sahili ile ilgili teklifinden memnuniyet duyduk. ATSO Başkanı'nın ortaya koyduğu teklifi gerçekleştirmesi için somut adımlar atmasını bekliyoruz."