Antalya Konyaaltı Sahili Projesi

Konyaaltı Sahili Projesi

24.05.2018 - 13:43 | Son Güncellenme:

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel: "Konyaaltı sahili bir dünya cenneti oldu. Halkımız açılan bölümlere akın ediyor. Tamamen halkın kullanımına açık bir yaşam merkezi oldu"

Konyaaltı Sahili Projesi

ANTALYA (AA) - Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Konyaaltı sahilinde dünyanın en güzel sahil projesinin uygulandığını ve sahilin tamamen halkın kullanımına açık olduğunu bildirdi.

Haberin Devamı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, bir televizyon programında konuşan Başkan Türel, Konyaaltı Sahili projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Konyaaltı'na dünyanın en güzel sahil projesini yaptıklarını kaydeden Türel, şöyle devam etti:

"Konyaaltı sahili halka kapatılacak iddialarını ortaya koyanlar, gelsinler şimdi görsünler. Konyaaltı sahili bir dünya cenneti oldu. Çok güzel olacağını bildikleri için eleştirdiler. Halkımız açılan bölümlere akın ediyor. Eskisi gibi karpuz kesiyorlar. Pikelerini serip orada yaşıyorlar. Tamamen halkın kullanımına açık bir yaşam merkezi oldu. Hani halka kapatacaktık. Bu iddiaları ortaya koyan siyasiler hiç mahcup olmuyorlar mı, hiç utanmıyorlar mı? Bu söylediklerini Konyaaltı'na gelenlere göstereceğim. Çünkü siyasiler artık her söyledikleri sözün bir gün halk tarafından önüne konulacağını görsünler. Sorumsuzca atıp tutmasınlar."

Haberin Devamı

Projenin adını "Sahil Antalya Yaşam Merkezi" koyacaklarını da belirten Türel, sahile 5 bin 504 yeni ağaç dikildiğini, yürüyüş yolları, bisiklet yolları, peyzaj alanları, çocuk oyun alanları, basketbol sahaları, tenis kortları yapıldığını bildirdi.

Halkın Varyant'ın başından Konyaaltı'nın sonuna kadar toplu ulaşım araçları ile ücretsiz ringlerle istedikleri noktalara gidebileceğini ifade eden Türel, "Çevre Bakanlığımızın Sıfır Atık Projesi'ni burada uygulayacağız. Çocuklar için güvenlik bilezikleri olacak. Akıllı telefona sistemi indirenler çocuğun koluna güvenlik bileziğini taktıktan sonra nerede ne yaptığını anında görebilecek. Çocuğumun başına ne geldi endişesi yaşamayacak. İşte böyle bir akıllı yönetim anlayışı." dedi.

Türel, Konyaaltı'nda canlı müziğin olmayacağını, gece 24.00'den itibaren açık havada müziğin de yasak olacağını vurguladı.