Gündem Türkiye'nin dört bir yanında saat 09.05...

Türkiye'nin dört bir yanında saat 09.05...

10.11.2017 - 09:15 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümünde Ankara-İstanbul seferini yapan bir uçakta saat 9’u 5 geçe yolcular saygı duruşunda bulundu. Uçakta duygusal anlar yaşandı. İzmir'de binler “Ata'ya Saygı Yürüyüşü”nde 350 metre uzunluğundaki dev Atatürk posteriyle yürüdüler ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 79'ncu yıl dönümünde Türkiye'nin dört bir yanından Başkent'e akın eden binlerce insan Anıtkabir'i ziyaret etti. Ulu önder Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıldönümünde saatler 09.05'i gösterdiğinde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde de hayat durdu. Araçlarından inenler saygı duruşunda bulundu. Köprüde çalışan işçiler, işlerini bırakıp saygı duruşuna geçti

Türkiyenin dört bir yanında saat 09.05...

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 79’uncu yıl dönümünde Ankara-İstanbul seferini yapan bir uçakta saat 9’u 5 geçe yolcular saygı duruşunda bulundu. Uçakta duygusal anlar yaşandı.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79’uncu yıl dönümünde Ankara-İstanbul seferini yapan bir uçakta da anıldı. Tam saat 9’u 5 geçe uçakta siren sesini duyan yolcular, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Yaşanan duygusal anlar uçakta bulunan bir yolcu tarafından cep telefonu ile kaydedildi. Görüntülerde, sirenin çalması ile birlikte yolcular saygı duruşunda bulunuyor.

Haberin Devamı

DEV POSTERLE YÜRÜDÜLER

İzmir’de binlerce kişi Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümü nedeniyle 350 metre uzunluğundaki dev Atatürk posteriyle “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” düzenledi. 3 yıldır İzmir’de yaşayan İranlı Haiede Hahmari Çini ise gözyaşları içerisinde, “Atatürk Türkiye için bir şans. Atatürk’ü çok seviyorum ve canım da feda olsun. Halk değerini bilsin, unutmasın istiyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da 10 Kasım Atatürk’ü anma programı kapsamında unutulmayacak bir etkinliğe imza attı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 79. ölüm yıl dönümü nedeniyle düzenlenen geleneksel “Ata’ya Saygı Yürüyüşü” Alsancak Limanı önünden başlayarak Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 7’den 70’e binlerce İzmirli ellerindeki bayrak ve Atatürk posterleri ile marşlar söyleyerek yürüdü. Yürüyüşe, belediye başkanları ve milletvekilleri de katıldı. Yürüyüş Cumhuriyet Meydanı alanında sonlandığında ise binlerce vatandaş İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde defalarca Duman grubunun “Senden daha güzel” şarkısını seslendirdi, Atatürk’ün sevdiği türküleri söyledi. Etkinliğe katılan ünlü sanatçı Haluk Levent de bir türkü seslendirirken, 3 yıl önce Türkiye’ye yaşamaya başlayan İranlı Haiede Hahmari Çini gözyaşlarını tutamadı ve Atatürk’e olan sevgisini anlattı.

Haberin Devamı

Türkiyenin dört bir yanında saat 09.05...

ANITKABİR'E İNSAN SELİ

10 Kasım dolayısıyla sabah saatlerinde düzenlenen resmi törenin ardından Anıtkabir, halka açıldı. Türkiye'nin bir çok ilinden otobüslerle gelen binlerce vatandaş Anıtkabir'e akın etti. Vatandaşlar, Anıtkabir'in giriş kapılarındaki güvenlik noktasında yapılan aramanın ardından içeriye alındı. Anıtkabir'e giriş yapan vatandaşlar daha sonra Atatürk'ün mozolesini ziyaret edebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Anıtkabir görevlileri, mozolenin çevresinde izdiham yaşanmaması için vatandaşları gruplar halinde içeri aldı. Genç, yaşlı, çocuk, ellerinde Türk bayrakları Anıtkabir'i ziyaret eden vatandaşlar zaman zaman 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' şeklinde slogan attı.

Haberin Devamı

09.05'DE HAYAT DURDU

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde seyir halinde olan vatandaşlar saat 09.05'te araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde seyir halinde olan vatandaşlar saat 09.05’te araçlarından inerek saygı duruşunda bulundu.

Öte yandan, köprü üzerinde çalışan belediye işçileri de sirenlerin çalmasıyla işlerini bırakıp Ata'ya saygı duruşuna geçti. Bir
dakikalık saygı duruşunun ardından vatandaşlar araçlarına binerek köprüden ayrıldı.

Türkiyenin dört bir yanında saat 09.05...

ATATÜRK DOLMABAHÇE'DE GÖZYAŞLARIYLA ANILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde tüm yurtta gerçekleştirilen etkinliklerle anıldı. Ulu Önderin hayata gözlerini yumduğu saat olan 09:05'te Dolmabahçe’de vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 79'uncu yıl dönümünde Türkiye’nin birçok noktasında gerçekleştirilen etkinlikler ve saygı duruşlarıyla anıldı. Saatler tam 09:05'i gösterdiğinde ise adeta hayat tüm yurtta durdu. Ulu Önder Atatürk’ün hayata gözlerini yumduğu saatte ülkenin birçok noktasında vatandaşlar saygı duruşuna geçti. Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79'uncu yıl dönümünde Ata'yı Dolmabahçe’de anan vatandaşlar saatler 09:05'i gösterdiğinde gözyaşlarına boğuldu. Çok sayıda vatandaş ellerinde Türk bayrakları Atatürk’ü anarken kimi vatandaşların kucağında bebeğiyle Dolmabahçe’ye geldiği görüldü.

Haberin Devamı

ULUSLARARASI AJANSLAR DÜNYAYA BU FOTOĞRAFLARI SERVİS ETTİ

Uluslararası haber ajansı Associated Press (AP), İstanbul'da saat 09.05'te çekilen fotoğrafları dünyaya servis etti. Foto muhabiri Lefteris Pitarakis'in karelerinde, Galata Köprüsü ve çevresinde saygı duruşunda bulunan insanlar yer alıyor.

Türkiyenin dört bir yanında saat 09.05...

KADIKÖY'DE ATA'YA SAYGI ZİNCİRİ

Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 79'uncu yılında binlerce Kadıköy'de "Ata'ya saygı zinciri oluşturdu. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla bazı vatandaşlar gözyaşlarına boğuldu.
Kadıköy Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Atatatürk'ün 79'uncu ölüm yıldönümü dolayısıyla düzenlenen "Ata'ya Saygı Zinciri"ne binlerce vatandaş katıldı. Fenerbahçe Orduevi ile Bostancı Sahili arasında bir araya gelen vatandaşlar, el ele tutarak yaklaşık 6.5 kilometrelik zincir oluşturdu.
CHP Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Barış Yarkadaş, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da vatandaşlarla birlikte Ata'ya saygı zinciri oluşturdu. Ellerinde Türk bayraklarıyla el ele tutuşan binlerce vatandaş, saat 09.05’i gösterdiğinde sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşuna geçti. Sirenlerin duyulmasıyla bazı vatandaşlar hüzünlenerek, gözyaşlarına boğuldu.
Denizde bulunan jet ski ve tekneler de Türk bayrakları ile saygı duruşunda bulunurken, bir paraşütçü ise gökyüzünde Türk bayrağı açtı.

Haberin Devamı

Türkiyenin dört bir yanında saat 09.05...

PİLOTLAR VE HOSTESLERDEN ATA'YA SAYGI DURUŞU

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. Ölüm yıl dönemi tüm yurtta olduğu gibi adının verildiği Atatürk Havalimanı'nda törenle anıldı. Uçuş saatlerini bekleyen pilotlar ve hostesler saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün 79. Ölüm yıl dönemi tüm yurtta olduğu gibi adının verildiği Atatürk Havalimanı'nda törenle anıldı. Saygı duruşunun başlamasına dakikalar kala bazı kabin memurları odaları dolaşarak çalışanları uyardı. Uçuşlarını beklemek için oturdukları kafede saygı duruşunda bulunan pilot ve kabin memurları, saygı duruşunun ardından, istiklal marşını okudu.