Dünya Kore'de nükleer deneme sinyali

Kore'de nükleer deneme sinyali

02.11.2017 - 12:04 | Son Güncellenme:

ABD Başkanı Trump'ın Asya ziyareti öncesinde, Güney Kore İstihbarat Servisi Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yapabileceğini duyurdu. Televizyonların yayınlarını keserek verdiği gelişme, bölgede korkuya yol açtı.

Korede nükleer deneme sinyali

Güney Kore İstihbarat Servisi, edindikleri son bilgilere göre, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yapabileceğini duyurdu.

Haberin Devamı

Bugün yapılan ve Yonhap haber ajansının servis ettiği açıklamada, Kuzey Kore'nin araştırma tesislerinde yoğunluk tespit edildiği ifade edildi.

Kuzey Kore'nin kuzeybatısındaki Punggye-ri kasabasındaki test alanının Eylül'deki nükleer deneme sırasında hasar almış olabileceği de belirtildi. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un nükleer testler için kullandığı üste kazılan tünelin 10 Ekim'de çökmesi sonucu en az 200 kişinin öldüğünü, Japon haber ajansları bu hafta başında duyurmuştu. Kuzey Kore ise bu iddiaları bugün reddetti.

ABD Başkanı Donald Trump, Pazar günü Asya'ya ilk resmi ziyaretini gerçekleştirerek bölgedeki liderlerle Kuzey Kore'yi masaya yatıracak.

Çin'den Kuzey Kore lideri Kim'e "yoldaş" cevabı

Haberin Devamı

Kuzey Kore'nin resmi KCNA ajansının haberine göre, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, Çin Komünist Partisinin (ÇKP) 19. Ulusal Kongresinde partinin Genel Sekreteri olarak seçilmesi münasebetiyle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'e tebrik mesajı gönderdi.

Çin Devlet Başkanı Şi, verdiği yanıtta teşekkür ettiği Kim'i "yoldaş" olarak nitelendirdi.

Şi Cinping mesajında, "Umarım, Çin'deki yeni durumun Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile ilişkilerin sürdürülebilir, sağlam bir şekilde gelişmesini sağlayarak iki ülke halklarının mutluluğu ve refahı ile bölgesel barış ve istikrarın korunmasına olumlu bir katkıda bulunur." ifadesine yer verdi.

Çin Devlet Başkanı, Kore halkına Kim Jong-un liderliğindeki Kore İşçi Partisi öncülüğünde sosyalist ülkünün inşasında yeni ve devamlı başarılar diledi.