Dünya Kore’den ABD’ye: Sizi vururuz...

Kore’den ABD’ye: Sizi vururuz...

26.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho, Trump’ın “Fazla kalıcı olamayacaklar” sözünü “savaş ilanı” olarak niteledi ve ABD uçaklarını vurabileceklerini söyledi.

Kore’den ABD’ye: Sizi vururuz...

Fırlattığı füzelerin ABD’ye ait bombardıman uçaklarını ve “USS Carl Vinson” uçak gemisini nasıl vurduğunu gösteren bir dizi kolaj görüntü yayınlayan Kuzey Kore, bu karelerin gerçeğe o kadar da uzak olmadığını düşündüren yeni bir açıklama yaptı. Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Yong-ho, ABD Başkanı Trump’ın savaş ilan ettiğini ve kendilerinin de karşı önlem alma hakları olduğunu açıkladı. New York’ta konuşan Ri “Geçen hafta Trump, liderliğimizin kalıcı olamayacağını söyleyerek en sonunda ülkemize savaş ilan etmiş oldu. Tüm dünya ilk savaş ilan eden tarafın ABD olduğunu hatırlamalı” dedi. Ri, “ABD ülkemize savaş ilan ettiği için her türlü karşı önlemi alma hakkımız var. Buna hava sahamıza girmemiş olsalar dahi ABD bombardıman uçaklarını düşürmek dahil” diye konuştu.
ABD ile Kuzey Kore arasındaki yeni söz düellosu, Trump’ın BM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada “ABD güçlü ve sabırlıdır ama kendini korumak zorunda bırakılırsak Kuzey Kore’yi yok etmekten başka seçeneğimiz kalmaz. Roket Adam kendisi ve rejim için intihar görevinde” demesiyle başlamıştı. Ri de, BM Genel Kurulu’nda “İntihar misyonu olan kişi, Trump’tan başkası değildir” demişti. Trump ise buna “Kuzey Kore Dışişleri Bakanı’nın BM’de konuştuğundan yeni haberim oldu. Küçük Roket Adam’ın (Kim Jong-un) fikirlerini dile getirmeye devam ederse fazla kalıcı olamayacaklar” yanıtı vermişti.

Pentagon’dan sert yanıt geldi

Pentagon Sözcüsü Robert Manning, Ri Yong-ho’nun açıklamalarına yanıt verdi: “K.Kore provokatif eylemlerine son vermezse, bu ülkenin hakkından gelmek için Başkan’a
seçeneklerimizi sunacağımızdan emin olabilirsiniz.”

Haberin Devamı

Yazarlar