Geri Dön

Kore lezzetleri yeniden doğdu!

2. Kore Yemekleri Yarışması, Gaya Taksim Kore Restoranı’nın organizasyonuyla 18-21 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da yapıldı.

Kore lezzetleri yeniden doğdu!

2013 yılında ilki yapılan ve Türkiye çapında büyük bir ilgi gören Kore Yemekleri Yarışması’nın ikincisi, profesyonel ve amatör olmak üzere iki ayrı kategoride, ön eleme ve final etaplarıyla 18-21 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Ön elemeye evlerinde yaptıkları Kore yemekleriyle online olarak katılan yarışmacılarından başarılı bulunanlar, finale çıkmaya hak kazandılar. Final etabının ilk bölümünde katılımcılar ön elemede yaptıkları tarifi, kendi malzemeleriyle canlı olarak hazırladılar. Yapılan elemenin ardından bir üst tura çıkan finalistlerden özel bir Kore yemeği olan Dokkbokki hazırlamaları istendi. Yaratıcılığın ön plana çıktığı bu son aşamada yarışmacılar kendilerine özgü bir Dokkbokki tarifini hayata geçirdiler.

Jürinin değerlendirmesinin ardından Ece Uğur birinci, Aslı Akgün ikinci olurken; Türkan Yiğitoğlu ve Güniz Demiray üçüncülüğü paylaştılar. Yarışmada sadece dereceye girenlere değil, çeşitli yan etkinlikler ile diğer katılımcılara da hediyeler ve ödüller dağıtıldı.

Haberin Devamı

Kore Turizim Organizasyonu, Kore Başkonsolosluğu ve Kore Kültür Merkezi’nin desteği; LG Electronics, CAS Elektronik, Hyundai, n11.com, Smart Market, Jonathan Gıda’nın sponsorluğuyla gerçekleştirilen yarışmanın birincisi olan Ece Uğur Ankara’da yapılacak Kore Yemekleri Finalleri’ne ön elememiz katılacak. Ankara’daki finallerin birincisi Kore’de yapılacak olan Uluslararası Kore Yemekleri Yarışması’na katılım hakkı kazanacak.

Fotoğraflar: Ece YILDIRIM

Eda İle Ne Konuştuk? - Sibil Çetinkaya Sempatik tavırları ve giyim tarzı ile birçok kişinin beğenisini kazanan Sibil Çetinkaya, Eda Özdemir'in bu haftaki konuğu oldu.
Yazarlar

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber