Kocaeli KÖRFEZ’DE TARİHE YOLCULUK

KÖRFEZ’DE TARİHE YOLCULUK

28.02.2015 - 17:11 | Son Güncellenme:

.

KÖRFEZ’DE TARİHE YOLCULUK

Körfez Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri kapsamında ‘Asil Sultan Abdülhamit Han’ konulu tiyatro gösterisi düzenledi.
Vatandaşları hem eğlendirmek hem de bilinçlendirmek amacıyla kültür sanat etkinlikleri düzenleyen Körfez Belediyesi, ‘Asil Sultan Abdülhamit Han’ konulu tiyatro gösterisi gerçekleştirildi. Gösteriye Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Körfez Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan, Körfez İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, birim müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Osmanlı Devleti’nin yönetiminin saygınlığını yitirerek her türlü etkiye maruz kaldığı bir dönem ince detaylarla izleyiciye aktaran tiyatro oyuncuları zaman zaman seyircileri duygulandırdı. Sahnelenen tiyatro gösterisinden sonra izleyiciler, tiyatro oyuncularını bir süre ayakta alkışladı. Oyunun sonunda, tiyatro oyuncularına ödüllerini Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş takdim etti.
Körfez Belediye Başkan Yardımcısı İsa Taş, “Halkımızın bu oyunu izlerken Sultan Abdülhamid Han’a yapılan haksızlıkları gördükçe gözyaşlarını tutamadıklarına şahit olduk. Ağladıkça düşündüren, izledikçe ve öğrendikçe daha iyi anlamamızı sağlayan bu oyunu halkımızla buluşturduk. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.