Ekonomi Körfez’den bir banka daha Türkiye’ye geldi

Körfez’den bir banka daha Türkiye’ye geldi

15.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bahreyn’in bireysel ve ticari bankacılıktaki büyük bankası Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), İstanbul’da temsilcilik ofisi açtı.

Körfez’den bir banka daha Türkiye’ye geldi

BBK’dan yapılan açıklamaya göre yeni temsilcilik, bankanın Türkiye’deki mevcut ve potansiyel müşterileriyle yakın ilişki kurma, yerel pazardaki gelişmeleri izleme ve Türk yetkili makamlarıyla doğrudan iletişim kurma gibi öncelikli görevler üstlenecek.

Basın bülteninde görüşlerine yer verilen BBK Üst Yöneticisi (CEO) Reyadh Sater, bankanın önde gelen stratejilerinden birisinin, uluslararası genişleme ve farklılaşma olduğunu belirtti.

Körfez İşbirliği Konseyi (GCC) ülkelerinin ticari bir iş ortağı olarak Türkiye’nin kendileri için göz ardı edilemeyecek kadar büyük ve önemli bir pazar olduğunu ifade eden Sater, “Türkiye aynı zamanda genişleme stratejimiz için de kilit ülke konumunda. Yönetim Kurulu’nun belirlediği genişleme stratejimizi temel alarak kurulan temsilciliğimiz, önümüzdeki dönemde yapmayı planladığımız birçok genişlemenin de ilk adımını oluşturuyor” değerlendirmesinde bulundu.

Gürkan yönetecek

Sater, bu temsilcilik sayesinde müşterilerle, finansal kuruluşlarla, Bahreyn ve GCC ülkelerinin yanı sıra Hindistan’la da ticari ilişkisi olan şirketlerle daha yakın ilişki kurabileceklerini kaydetti.

İki ülke arasındaki ticari ilişkileri derinleştirmek açısından da çok önemli olan bu adım sayesinde, Türkiye’yle ticari ilişki kurmak ve yatırım yapmak isteyen Bahreynli şirketlere de destek olabileceklerini vurgulayan Sater, Türkiye’yle ilişkilerine değer verdiklerini ve gelecek dönemde de, GCC ülkeleri ve Türkiye’nin ihtiyaçları doğrultusunda, müşterilerine daha iyi hizmet vermeye ve beklentilerini karşılamaya devam edeceklerini belirtti.

BBK temsilciliği yöneticiliğine Bilgün Gürkan’ın getirildiğinin bildirildiği açıklamada şu bilgilere yer verildi: BKK, Bahreyn Krallığı’nın yanı sıra, Kuveyt’te de bir şubeye sahip. Hindistan, Mumbai, Haydarabad, Aluva ve Yeni Delhi’de dört tam teşekküllü şubesi ve Dubai BAE’de bir temsilciliği bulunuyor.