Ege Körfez’e ilk mavi bayrak

Körfez’e ilk mavi bayrak

09.08.2017 - 03:31 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Urla Kum Denizi Plajı’na yaptığı 7.5 milyon liralık yatırımla İzmir Körfezi’ndeki ilk mavi bayrağına kavuştu. Başkan Kocaoğlu, “İzmir ülkemizin bir numarası olacak” dedi

Körfez’e ilk mavi bayrak

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yüzülebilir körfez hedefinin en önemli adımlarından biri daha atıldı. İzmir Körfezi’ndeki ilk mavi bayrak, Büyükşehir Belediyesi’nin 7.5 milyon liralık yatırımla tamamladığı Urla Kum Denizi Plajı’nın oldu.
Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nın 2017 yılı verilerine göre ‘Mavi Bayraklı’ plaj sayısını bu yıl 51’e çıkaran Büyükşehir Belediyesi, Yerel Mavi Bayrak Ödül Töreni düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Yarımada’yı Karaburun’dan Selçuk’a kadar bir bütün olarak gördüklerini belirtti, “Yarımada nasıl kalkınır diye bir yola çıktık ve yol haritamızı oluşturduk. Yatırım ve projelerimizi buna göre şekillendirdik. Ve Yarımada hızla gelişmeye, kalkınmaya başladı. Bundan sonra birçok mavi bayrak daha gelecek. İzmir bütün kriterlerle ülkemizin bir numaralı kenti olacak. Bundan benim şüphem yok. Sizlerin de şüphesi olmasın” dedi.
Sırada Çeşme
70’li yıllara kadar İnciraltı gibi plajlarda denize girilebildiğini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, şunları söyledi: “Sonra İnciraltı Plajı girilemez bir yer oldu. Kum Denizi Plajı’nda ise 1973-74 yıllarında denize girdim. Burası eskiden ESHOT kampıydı. Sonra terki diyar edildi, plaj olmaktan çıktı ve aradan geçen süreci biliyorsunuz. Önce birçok belediye başkanımızın yoğun çabalarıyla Büyük Kanal projesi yapıldı.”
Göreve geldiklerinde bütün yerleşim yerlerine arıtma yapmaya başladıklarını vurgulayan Kocaoğlu, sözlerini şöyle noktaladı:
“Altyapı yatırımları yapıldı, su şebekesi yenilendi, borular değişti. bundan tam 4-5 sene evvel Urla’nın suyu yetmiyordu. Güzelbahçe’den ana şebekeden yani İzmir’in tüm kaynaklarının akabileceği şekilde Urla’ya su getirdik. Şimdi İçmeler’deki kuyulardan Çeşme’ye su getiriyoruz. Bunun projesi tamamlandı. Önümüzdeki yıllarda da Çeşme’ye gidecek. İçmeler’e Güzelbahçe’den bir hat çekip, Çeşme’nin İzmir’in ana şebekesinden beslenmesini sağlanmaya çalışacağız.”