MALZEMELER
Yarım kilo kuşbaşı tavuk göğsü
2 yemek kaşığı ile ayçiçeği yağı
 
Sosu için:
2 yemek kaşığı ile un
2 yemek kaşığı ile tereyağı
1,5 su bardağı kadar soğuk süt
Yarım su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı ile körü
1 çay kaşığı ile karabiber
1 çay kaşığı ile tuz
 
Servisi için:
1/4  taze demet maydanoz
 
NASIL YAPILIR?
Ayçiçeği yağını orta ateşteki bir ocaktaki bir tavada kızdırın.
Kuşbaşı halinde doğradığınız tavukgöğüslerini renk alıp, suyunu çekene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
Köri sosu hazırlanması için; öncelikle tereyağını sos tenceresinde eritin.
Unu, kokusu renk alıp kokusu çıkana kadar karıştırarak kavurun.
Kavrulan bu  una savaşça soğuk sütü ilave edin  ve unun topaklanmaması için bir çırpıcı yardımıyla karıştırmaya devam edin
İçerisine, köri ,sıcak su, tuz ve karabiberi de ilave edin .
Sosu, aynı şekilde kısık ateşte koyu bir kıvam alana 4- 5 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.
Hazırladığınız bu sosu, kavurduğunuz tavuklara ekleyin ve iyice harmanladıktan sonra pişirme işlemine yine kısık ateşte 5 dakika kadar devam edin.
Maydanozları ince bir şekilde kıyın ve köri soslu tavuğa ekledikten tikten sonra bekletmeden sıcak olarak servis yapın.