Geri Dön

Köri Sosu Tarifi

Köri sosu nasıl yapılır sorusunun cevabı oldukça basit. Hem mevsim sebzeleriyle, tavuk ve balık eşliğinde köri sosuna kim hayır diyebilir ki? Eşsiz bir lezzet olan köri sosu yemeklerin vazgeçilmezidir. Evde kolayca hazırlayabileceğiniz köri sosu nasıl yapılır sorusunu sizlerle paylaşıyoruz.

Köri Sosu Tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 10 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 20 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

2 adet soğan
4 diş sarımsak
2 tane kırmızıbiber
1 demet kişniş
Zeytinyağı

Köri Sosu Nasıl Yapılır?

Köri sosu nasıl yapılır sorusu birçok kişi tarafından merak ediliyor. Lokantalarda o tadına bir türlü doyamadığınız köri sosunu evde de hazırlayabileceksiniz. Ancak size vereceğimiz köri sosu tarifimiz, her zaman yediğiniz köri sosu tariflerinden biraz daha farklı! Peki, köri sosu nasıl yapılır, köri sosu tarifi nedir diyorsanız işte cevabı…

Köri sosu nasıl yapılır?

Köri sosu genellikle tavuk etine yakışan bir sos tarifidir. Dışarıda yediğimiz tavuklu makarnalarda ve tavuk sotelerin çoğunda köri sosu bulunmaktadır. Birazdan vereceğimiz tarif en lüks restorantlarda yapılan köri sosunu aratmayacak. Köri sosu nasıl yapılır sorusunu sormaya başladıysanız hemen açıklamalara geçelim.

1. adım: Sarımsak ve soğanları soyup, doğrayın. Ardından kırmızı biberleri ve kişnişi ince ince doğrayın.

2. adım: Doğradığınız malzemeleri harlı ateşte zeytinyağı ile 20 dakika kadar sürekli karıştırarak pişirin.

3. adım: Tabağın zeminine 1 çay kaşığı kişniş, 2 çay kaşığı zerdeçal ve pişirdiğiniz sostan koyun. Üzerine dövülmüş badem ekleyerek servis edin.

Afiyet olsun.

 

 

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber